Bentley Bacalar Modeli Havacılık Endüstrisine İlham Oluyor

0
286
Bentley Bacalar Modeli Havacılık Endüstrisine İlham Oluyor

Bentley Bacalar modeli havacılık endüstrisine ilham oluyor. Yaklaşık iki yıl önce Bentley, markanın en seçkin modellerinden biri olan modelini tanıtmıştı. Sadece 12 adet üretilen bu süper araba tam 1,5 milyon sterlin değerindeydi. İlgi o kadar fazlaydı ki henüz sunumu gerçekleşmeden tüm kopyaları satılmıştı. Bu muhteşem modelin adı ise Bentley Bacalar idi.

Şimdi ise bu 12 adetten birine sahip olan Ken Ricci aracının özel tasarımını farklı bir şekilde kullanmaya karar verdi. Ricci aracının özel havacılık şirketi Flexjet’in iki uçağına ilham vermesine karar verdi. Böylece Ricci’nin yeşil modeli havacılıkta da yerini almış oldu. Bu yeni proje için ise Bentley Mulliner Design’ın yaratıcıları ile birlikte çalışıldı. Bu aracın ilham olduğu araçlar ise Gulf Stream G650 özel jeti ve bir Sikorsky S-76 helikopteri.

Bentley Bacalar Tasarımından İlhamla

Bentley Bacalar Modeli Havacılık Endüstrisine İlham Oluyor

Bu modelin tasarımı şimdilerde Mulliner tarafından Ricci için özelleştiriliyor. Araçtaki Saten Bronz vurgulu Julep Yeşili rengi ve saten karbon fiber çerçeveler direkt olarak jete aktarılacak. Ayrıca bronz detaylara sahip kabin de beyaz ve siyah bir görünümü ile jete ilham olmuş durumda. İngiliz markasına göre, Bacalar’ın Julep yeşili rengi, uçağın boyasının ‘bukalemun’ yeşil tonuna ilham veriyor. Üstelik jetin ve helikopterin iç kısmında, tasarımı Bacalar’ınkileri hatırlatan ısmarlama koltuklar direkt göze çarpıyor.

Lüks Tasarımlı Süper Araba

Bentley Bacalar Modeli Havacılık Endüstrisine İlham Oluyor

Tabi Bacalar’ın uçağa ilham olması tesadüf değil. Çünkü o zaten başlı başına bir hız makinesi. 659 beygir gücündeki motoru tam 900 Nm maksimum torka sahip. Üstelik 8 vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanı ile de farklı bir deneyim vaat ediyor. Bu nedenle zaten uçuyormuş gibi hissettiren bu model için şaşırtıcı bir haber yok. Çünkü bu araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.5 saniyede çıkıyor. Üstelik 322 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

İkinci El Bentley Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here