Bentley, Speed Six’i Devam Serisi Olarak Getiriyor

0
212
Bentley Speed Six devam serisi

Bentley son yıllarda devam serisi olarak geri getirdiği meşhur aracı 4.5 litre Blower’dan sonra aynı atılımı Speed Six içinde yapacak. Bentley Speed Six 1928’den 1930 yılına kadar üretilen en başarılı yarış otomobilidir. Le Mans’ı ardı ardına 2 kere ve Brooklands Double 12 gibi yarışları kazanan Speed Six döneminin en iyi yarış otomobili. Bentley’de bu ikonik otomobilini lüks kanadı olan Mulliner aracılığıyla geri getirmeyi planlıyor. Sadece 12 adet üretilecek olan otomobil nostaljik görüntüsünü koruyacak.

Bentley Speed Six devam serisi

Speed Six Devam Serisi Nasıl Olacak?

Speed six, supersarjlı 6.5 litrelik sıralı altı silindirli motorla karşımıza çıkacak. Araçta performansın daha iyi olması için yüksek performans üretecek eksantrik mili ve çift karbüratör var. Bunun yanında Speed Six standart olarak 182 beygir güce sahip. Yarış ayarında ise bu değer artarak 202 beygir gücüne kadar çıkıyor. Motor, 132 inç dingil mesafesine sahip bir otomobilde duracak.

Bentley Speed Six devam serisi

Mulliner bu projeyi bulunan iki adet Speed Six üstünden gerçekleştirecek. Proje, bu iki aracın orijinal model planı ve performans veri analizine göre aynı özelliklere sahip. Sadece 12 adet olacak olan otomobillerin üretimi el yapımıdır.

 

1.5 Milyon Sterlin Fiyatla Piyasaya Çıkacak

Bentley

Duyurusu 2022 Goodwood Hız Fetivali’nde yapılan Speed Six’in ilk araç montesi 2022 yılında olacak. Çıkacak olan ilk araç, geliştirme aracı olacak. Bentley, üretilecek olan otomobillerin tanesini 1.5 milyon sterlinden satmayı planlıyor.

Mulliner

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı, Blower devam serisinin geliştirilmesiyle Mulliner’in inanılmaz deneyim kazandığını dile getirdi. Ayrıca yapılan otomobilleri alan müşterilerden güzel geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Firmanın İcra Kurulu Başkanı Adrian Hallmark’ta açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Speed Six’i onurlandırma şansının onlar için mükemmel bir adım olduğunu söyledi. Klasik Bentley’lerden edinilen bilgileri korumanın ve geliştirmenin onlar için çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

Peki Speed Six Zamanın En İyi Aracı Olmayı Nasıl Başardı?

Bentley

Bentley’in Speed Six’te dahil olmak üzere bütün savaş öncesi otomobillerinin temelleri o zamanın teknolojisinden çok ileriydi. Bunun nedeni Bentley’in o zamanlar demiryolu ve uçak motoru işinde olması. Burada edinilen tecrübeleri kullanan Walter Owen Bentley, motorlarında bunları uygulamıştır. Bentley o dönemde motorlarında Aluminyum piston, çift ateşlemeli buji, kuru karter ve gelişmiş valf kullanmıştır.

Speed Six o dönemde SU Company Limited’in çift karbüratörünü kullanmıştır. Bu da aracın 6.5 litrelik motoruna daha yüksek sıkıştırma oranı sağlıyordu. Bunun dışında araçta yüksek performans eksantrik mili kullanılmıştır. Tüm bu teknik özelliklerle araç 200 beygir güç üretti ve 125 mph maksimum hıza çıktı. Araç bu sayede çıktığı bütün yarışlarda üstün performans gösterdi.

Mulliner

Speed Six’in bu kadar özel olmasının diğer sebebi ise kurucu Walter Owen Bentley’in favori aracı olmasıdır. Bentley tarihinde ayrı yere sahip bu aracın 92 yıl sonra geri dönmesi herkesi heyecanlandıracak gibi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here