BMW’nin sportif otomobili geçtiğimiz gün tanıtıma çıktı. Öyle ki, G87 kasa modeline sahip olması nedeniyle içten yanmalı motor bulunan son araç olma durumunda. Çünkü BMW üç ya da dört silindire sahip motorları, performansı baz aldığı araçlarında kullanmayı tercih etmiyor. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Bir Sonraki BMW M2 Tamamen Elektrikli Mi Olacak?

Aslında BMW’ye ait 3.0 CSL modelinin önümüzdeki aylarda tanıtıma çıkması planlanmakta. Ancak  3.0 CSL modelinin yalnızca 50 adet üretileceği bilgisini de sizlerle paylaşalım. Bu doğrultuda gelecek olan yeni modelin oldukça lüks bir araç olduğunu tahmin ediyoruz. Araçların 750.000 Euro gibi pahalı bir fiyatla satışa çıkacak olduğu haberi de söylentiler arasında yer alıyor. BMW’den gelen bilgiye göre; marka artık performansın odak noktası olduğu modeller için üç ya da dört silindirli motorlar kullanmayacak. Fakat 2030 yılından sonra içten yanmalı motorlara elektrik motoru eklemek pek olası gözükmemekte. Bu noktada tüm otomobil üreticilerinin benzer sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etmek mümkün.

BMW M2

Avrupa Birliği’nin içten yanmalı motorlara sahip otomobillerin satışını yasaklama ihtimali çok konuşuldu. Bu kararı daha önce de sizlerle paylaştık. Yine de bu karar doğrultusunda otomotiv piyasasında yaşanması muhtemel gelişmeleri ilerleyen süreçte göreceğiz. Tekrar BMW konusunda dönmemiz gerekirse, BMW M departmanı sorumlusu Frank van Meel’ ın açıklamalarını sizlerle paylaşmakta yarar var. “Küçük otomobillerde şarj edilebilen hibirt ünitelerin kullanılması zor olacak. İçten yanmalı motor kuvveti güçlü değilse, şarj etme özelliği bulunmakta olan hibrit ünitelerinin kullanılması pek bir anlam ifade etmemekte.”

BMW M2

Son olarak, BMW M2 modelini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Hedeflediği satış süresini ise on yıl olarak belirlediğini ifade etti. BMW M2 xDrive için söylentiler gündemde yer tutmaya başladı. Yine geçtiğimiz günler içerisinde Mercedes- AMG C63S modelini tanıtmıştı. Bu tanıtımdan sonra BMW de Mercedes’in ardından yeni nesil modelini tanıtıma çıkardı. Bu durum aralarındaki rekabeti gözler önüne sermekte.

Sizler BMW M2 modeli hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda düşüncelerinizi yorum kısmında da belirtebilirsiniz.

İkinci El BMW Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here