Bitomal Elevate ile Bisikletiniz Elektrikli Bisiklete Dönüşüyor

3
1604

Jens Voigt adlı Alman bisikletçi tam 42 yaşındaydı, bir saatte 51,115 km mesafe kat ederek bir dünya rekoru kırdığında. Evet o yaşta, böyle bir sporda dünya rekoru kırmak ancak Alman disipliniyle olabilirdi zaten. Hatta bu disiplinine somut bir örnek olarak kendisinin ağzından çıkan o sözleri vereyim sizlere, “Bacaklarım ağrıdığında diyorum ki: Kapa çeneni bacak! Sana ne söylüyorsam onu yap!”. Bu sözler Bay Voight’un sahip olduğu demirden iradeyi bizlere gösteriyor. Ancak bugün sizlere üstün Alman iradesinden değil, üstün Amerikan teknolojisinden ve Bay Voight’un bacaklarını oldukça sevindirecek bir sürprizden bahsedeceğim, California merkezli olarak kurulan Bitomal markasının yeni ürünü olan Elevate’den. Bitomal Elevate ile bisikletiniz elektrikli bisiklete dönüşüyor.

Bu fikrin ilk sahibi Bitomal şirketi değil. Daha önceden de normal bisikletlerinizi geçici olarak bir elektrikli bisiklete çeviren kitler vardı. Ancak bugün onlardan bir tanesi yerine Bitomal Elevate’den bahsetmemizin bir sebebi var. Diğerleri ortasında bir motor olan tekerlektir ve onu bisikletinize takmak zorunda kalırsınız ama Bitomal Elevate ‘in takılması da çıkarılması da taşınması da oldukça basittir. Şu an için sadece dağcılık bisikletleri için uygun vaziyette olan bu akıllıca tasarlanmış motoru destekleyen bisiklet tiplerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bitomal Elevate Nasıl Çalışır?

Bitomal Elevate

Ön veya arka tekerlekteki disk fren rotoruna monte edilen bu motor, bir dişli içerir. Bu rotor ve dişli kombinasyonu, tekerleğinizdeki mevcut fren rotorunuzun yerini alır. Daha sonra motor ünitesi, disk frenin kaliper bağlantıları kullanılarak çerçeveye veya çatala monte edilir. Ayrıca oldukça küçük bir bataryaya sahip olan bu kit ekstra bir yer kaplamadığı için de rakiplerine göre çok avantajlıdır. Pil yalnızca 250 Wh’dir. 1,5 kiloluk bir ağırlığa sahip olan bu kitin menzili sürüş tarzına göre 25 ile 50km arasında değişir.

Ayrıca saatte 45km’lik bir hıza ulaşma imkânı sağlayan bu elektrikli motor, bir kumanda tarafından istenildiği anda devre dışı bırakılıp bisiklet eski haline döndürülebilir. Bitomal şirketinin yetkilileri bluetooth bağlantısının ve pedal yardımı özelliğinin yolda olduğunu söylese de mevcut haliyle Elevate’in kablolu ve bir gaz kelebeği ile çalıştığı unutulmamalıdır.

Her şey iyi hoş, piyasadaki benzer ürünlerine performans açısından güzel bir fark attı bu ürün. Ancak bu fark fiyatlara da yansıdı. Rakiplerine göre oldukça pahalı olan bu ürün 1.950 dolarlık fiyat etiketiyle gelecek yıl satışa çıkacak. Ama eğer ilgilenirseniz 100 dolarlık bir kaparo ile ön sipariş oluşturabilirsiniz.

İkinci El Elektrikli Motosiklet Fiyatları

3 YORUMLAR

  1. fiyatı sahip pahalı ki orası için. buraya geldiğinde ne olur acaba. gerçi elektrikli bisiklet piyasasını takip etmiyorum. en son 8 sene önce arkadaşım bin liraya aldıysa enflasyonu ve doları göz önüne alırsak belki de uygundur (!)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here