Ana Sayfa Genel BMW 2030 Yılına Kadar Elektrikli Satışlarını Artıracak

BMW 2030 Yılına Kadar Elektrikli Satışlarını Artıracak

0
1531

BMW 2030 Yılına Kadar Elektrikli Satışlarını Artıracak… BMW, satışlarının en az yarısının 2030 yılına kadar sıfır emisyonlu araçlar olmasını beklemektedir. Çevreci sürüşü benimseme yarışındaki bazı rakiplerinden daha muhafazakar bir hedef belirledi. BMW özellikle diğer şirketlerin 2023 ve 2025 yıllarındaki hedeflerini 2030 yılına atmaktadır. Elektromobilite açısından, BMW iyi bir ilerleme kaydediyor. Ayrıca Almanya’nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen’den önemli ölçüde daha az risk almaktadır. Bu sayede hedefine uzun ama emin adımlar ile ilerlemektedir.

Volkswagen, 2030 yılına kadar ana VW markasındaki Avrupa satışlarının %70’inin elektrikli olmasını beklediğini söyledi. Ayrıca Alman otomobil üreticisi Volkswagen bu hafta, elektrikli sürüşte ve üretimdeki büyümeye yönelik iddialı planları açıkladı. Avrupa’da yarım düzine pil hücresi tesisi kurmak da dahil olmak üzere hisselerini iddialı bir şekilde yükseltti.

BMW, pazar kategorilerinin yaklaşık % 90’ının 2023 yılına kadar tamamen elektrikli modellere sahip olacağını ve elektrikli BMW i4’ün bu yıl planlanandan üç ay önce piyasaya sürüleceğini söyledi. Alman otomobil üreticisi, MINI markasının “2030’ların başında” tamamen elektrikli olacağını açıkladı. Ayrıca elektrikli modellerin 2030’a kadar grup teslimatlarının en az % 50’sini oluşturacağını iddia etti. Gazetecilerin sorduğu en önemli soru olarak; bazı rakiplerin yaptığı gibi, BMW’nin içten yanmalı motorların satışını sona erdirmek için bir tarih belirleyip belirleyemeyeceği sorusu dikkat çekti. Alman otomobil devi BMW “İçten yanmalı motorun sonuna karar veren biz değiliz, ancak pazarlar ve kullanıcılar belirler.” diyerek bu soruyu, otomobil severlere bıraktı. Sonuç olarak BMW 2030 yılına kadar elektrikli satışlarını artırmayı hedeflemektedir.

İkinci El BMW İlanları

İkinci El Volkswagen İlanları

HENÜZ YORUM YOK