BMW Elektrikli Scooter Segmentini Yeniden Tanımlıyor

0
998
bmw-elektrikli
bmw-elektrikli

BMW elektrikli mobilitede bir lider olarak tacını geri almaya çalışıyor. BMW, Alman otomobil üreticisinin en son ürünlerini özetleyen bir duyuru grubunun parçası olarak, cesur ve yeni bir elektrikli scooter konseptini ortaya çıkardı: Motorrad Definition CE 04.

BMW Elektrikli Scooter İle Büyük Hedeflere Sahip

bmw-elektrikli-scooter
bmw-elektrikli-scooter

Gerçek konsept formunda, şirket herhangi bir spesifikasyon yayınlamadı ve insanların satın alabileceği gerçek bir motosiklete dönüşüp dönüşmeyeceğini veya ne zaman olacağını da söylemedi. Ancak BMW, amacının “scooter segmentini yeniden tanımlamak” olduğunu söyledi. Ancak bir şeyi üretime sokmadan bunu pek iyi yapamazsınız.

En önemlisi, Motorrad Definition CE 04, bir William Gibson romanından fırlamış bir tasarıma sahip. Uzatılmış, alçak araç gövdesi ve çapraz olarak yükselen ön kısım, scooterların bildiğimiz görünümünden temiz bir kopuş sağlıyor. Pil (boyutu bilinmiyor) alt gövdede düz durarak saklama için daha fazla alan yaratır. Örneğin, koltuğun altındaki gizli bölmede bir kask saklanabilir.

 

BMW Elektrikli Scooter Nobel’den Daha İyi Tasarım

bmw-scooter
bmw-scooter

BMW, motosikletin teknolojisini tasarımın bir parçası olarak bilinçli bir şekilde sahnelediğini ve bu nedenle yan panellerin aracın arka bölümünü tamamen kaplamadığını söyledi. Scooter’ın iç mekaniğinin bu ipucu, CE 04’e ortalama bir Vespa’nızdan daha endüstriyel bir his veriyor.

“Scooter, güzel havalarda dağlarda gezmek için alınan ‘eğlenceli bir bisiklet’ değil, evden ofise gitmek veya akşamları arkadaşlarla buluşmak için pratik bir günlük araçtır – sadece şehirde her gün için bir araç , ”Diyor BMW’nin Motorrad bölümünün başkanı Alexander Buckan bir açıklamasında.

BMW Bu Alanda Çok Çalışıyor

bmw-motorrad-elektrikli
bmw-motorrad-elektrikli

Alman otomobil üreticisi, pille çalışan iki tekerlekli araçlardan oluşan bir ürün geliştirmek için çok çalıştı. Geçen yıl, şirketin daha önce gösterdiği neredeyse her şey kadar yola çıkmaya hazır görünen bir elektrikli motosiklet konsepti olan “Motorrad Vision DC Roadster” ı ortaya çıkardı.

CE 04 ile BMW, ilk olarak 2014 yılında piyasaya sürülen oldukça pratik C Evolution elektrikli motorlu scooter’ı üzerine inşa ediyor. Son yarım on yılda BMW, C Evolution’ı şarj başına 100 mil menzil ve en yüksek hız sunacak kadar yükseltti. Yaklaşık 14.000 $ ‘lık perakende fiyatı ile C Evolution, BMW’nin Motorrad bölümünün elektrikli geleceği için bir tür sınırlı çalışma test yatağından biraz daha fazlası haline geldi.

Ancak, BMW’nin elektrikli mobilite bölümü ile daha büyük ve daha iyi şeyler yapmak istediği açıktı. 2016’da BMW, doğrudan bir süper kahraman filminin setinden gelmiş gibi görünen Vision Motorrad Next 100 konsept motosikletiyle her şeyi başardı. Ve 2017’de BMW, C Evolution’ın daha fütürist bir versiyonu olan Motorrad Concept Link’i gösterdi. Bu, Motorrad Tanımı CE 04, bu tasarım evrimiyle uyumludur.

BMW Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here