BMW İ4 M Performance EV’nin Benzersiz Sesi!

0
883

BMW’nin İX SUV’den sonra üzerinde çalıştığı EV serisini İ4 M Performance sürümünü ile genişletecek. BMW İ4 M Performance elektrikli spor sedan hakkında bir takım bilgiler açığa çıktı. BMW i4 Mart ayında tanıtıldı ve BMW bir M varyantı üzerinde çalışacağını belirtti. Ancak ne yazık ki bu konuda pek bir şey söylenmedi. Kısa süre içinde tamamen elektrikli İ4 M Performance için ses çalışmaları duyuldu.

BMW İ4 M Performance

Otomobil üreticisi şimdi M versiyonunun nasıl bir ses çıkacağını açıkladığından bu durum değişmeye başladı. Bu biraz ilginç çünkü BMW’nin tamamen elektrikli ilk M modeli oluyor. Her zaman bir M Division tarafından geliştirilen EV’nin nasıl ses çıkaracağı sorusu vardı. Şirket onu sessiz mi tutacak yoksa M5’in kükreyen egzozunu yeniden yaratmaya mı çalışacak? Bu soruya bir cevap aradığımızda elektrikli M modellerinin Akademi Ödüllü besteci Hans Zimmer devreye giriyor.

Zimmer’in yardımıyla yaratılan benzersiz bir sese sahip olacak. Ses, videonun sonuna doğru güçleniyor ve birden fazla sesin birleşiminden meydana geliyor. Daha yüksek güç ve ivme seviyelerini önermek için hacimde “biriken” ilginç bir sestir. Aynı zamanda bir vites değişiminin kendi versiyonunu da içeriyor.

BMW’nin bu gürültü sesi muhtemelen sadelikten yana olanları memnun etmeyecek gibi duruyor. Zimmer, “elektrikli sürüşün sessizliğinin benzeri görülmemiş bir konfor seviyesi sunarken” sürüş deneyiminde bir dereceye kadar duyguyu kaybetmesine de neden olduğunu belirtti. Sonuç olarak, elektrikli M modelleri için “ekstra enerji yüklü” benzersiz bir ses yarattılar.

BMW, sesin seçilen sürüş moduna göre değişeceğini açıkladı. Ayrıca, “hızlanma, film müziğinin gelişiminde zengin bir yoğunlaşmaya yol açarak otomobilin performans karakterini otantik bir şekilde yansıtıyor.” dedi.

Zimmer, “Her BMW’nin, çıkardığı sese yansıyan kendi karakteri vardır.” dedi. “Bu nedenle, elektrikle çalışan BMW M modelleri için, duygusal sürüş deneyimlerini özellikle canlı bir şekilde vurgulayan ve performanslarının daha da büyük bir yoğunlukla hissedilmesini sağlayan bir sürüş sesi geliştirdik.” dedi.

BMW İ4 M Performance

BMW, otomobilin kendisi hakkında pek bir şey söylemedi. Ancak muhtemelen yaklaşık dört saniyede 0-100 km / s’den hızlanabilen ve 523 hp (390 kW / 530 PS) sunan bir varyant olacağını söyleyebiliriz.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here