BMW Motorlarına Sahip Olan Spor Arabalar… BMW, dünyadaki en büyük spor ve performans otomobillerinden bazılarını yaparak kendilerine bir ün kazandırdı. Ancak bir süper otomobil yapmak konusunda her zaman tereddüt etti. Bu tereddüt çoğunlukla, BMW’nin tek gerçek süper otomobil modeli olan M1’in ticari başarısızlığından kaynaklanabilir. Son yıllarda Alman otomobil üreticisi BMW’nin i8 modeli vardı. Ancak üç silindirli hibrit güç aktarma organı ile çoğu meraklı, onun bir süper arabadan çok bir spor araba olduğu konusunda hemfikirdir. Bu nedenle BMW artık bir süper otomobil yapmaya istekli olmayabilir. Ayrıca kendi motorlarından birini yapmak için motorlarını kullanmaya istekli birçok başka üretici var.

Birçok küçük otomobil üreticisi için kendi motorlarını geliştirmek çok pahalıdır. Bu nedenle maliyetleri düşük tutmak için başka bir üreticinin motorlarını kullanırlar. BMW’nin V8’leri ve V12’leri, dayanıklı oldukları ve gerektiğinde güçlerini önemli ölçüde artıracak şekilde değiştirilebildikleri için favoridir. Bu listedeki BMW motorlu modellerin çoğu bu şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda mevcut BMW’nin arabalarını alıp onları gerçek süper arabalara dönüştürmek isteyen birçok tuning şirketi de var. BMW Motorlarına Sahip Olan Spor Arabalar ve özelliklerine detaylıca bakalım.

BMW M1BMW Motorlarına Sahip Olan Spor Arabalar

BMW’nin ürettiği tek gerçek fabrika modelini anlatmadan BMW ile çalışan süper arabaların bir listesini yapmak saygısızlık olabilir. M1 şimdi oldukça arzu edilen bir koleksiyon parçası fakat piyasaya sürüldüğünde yüksek fiyatı çoğu alıcının ulaşamamasına sebep oldu. Araç ayrıca geliştirilmesi sırasında çok fazla ekstra maliyet anlamına gelen aksiliklere maruz kaldı. BMW’nin meraklılar tarafından defalarca çağrılmasına rağmen o zamandan beri bir süper otomobil yapmamasının nedeni M1 modelindeki başarısızlığıdır.

McLaren F1BMW Motorlarına Sahip Olan Spor Arabalar

Muhtemelen tüm zamanların en büyük BMW motorlu arabası aslında bir BMW değildir. Bunun yerine, gerçekten de daha fazla tanıtıma ihtiyaç duymayan bir otomobil olan McLaren F1‘dir. Gordon Murray gözetiminde inşa edilen F1, BMW’nin V12 motorunu kullandı. Bu, onu dünyanın en hızlı üretim otomobili yaptı. 1998’den Koenigsegg CCR’nin resmi olarak 386.7 km hıza ulaşarak dünyanın en hızlı seri üretim otomobili oldu. 2005 yılına kadar da bu unvanı elinde tuttu. Bununla birlikte F1 değeri her yıl artmaya devam ederek, tüm zamanların en büyük sürücü otomobillerinden biri olmaya devam ediyor.

De Tomaso GuaraBMW Motorlarına Sahip Olan Spor Arabalar

De Tomaso‘nun bir otomobil üreticisi olarak uzun ve köklü bir geçmişi var. Ancak en çok Pantera ile ünlüdür. Bu arabada bir Amerikan Ford V8 kullandılar. Ancak halefi için De Tomaso bunun yerine Alman gücüne geçtiler. Guara, şirket iflas etmeden önce yapılan son üretim otomobiliydi ve BMW 8 Serisi’nden M60 V8’i kullanıyordu. 1993 ve 1998 yılları arasında BMW motorlarını kullandıktan sonra De Tomaso, Ford V8’lere geri döndü. Ancak alıcıları cezbetmek için yeterli değildi ve Guara, 2003 yılında Alejandro de Tomaso’nun ölümü şirketin kapanmasına yol açmadan önce yalnızca bir çok az birim araç satabildi.

Superlite SL-C

Superlite’ın SL-C‘si, komple bir kit olarak satılabilen veya şirketin kendisi tarafından üretilebilen bir kit supercar’dır. Hangi motoru seçecekleri müşteriye bırakılmaktadır. Bu arabada kullanılan motor, kesin rakamlar bilinmemekle birlikte 650 beygirden fazla yapmak için elden geçirilmiştir. Araba, motor takılıyken yalnızca 1,133 kilogram ağırlığa sahiptir. Bu da sürüşü eşit ölçüde hem korkutucu hem de canlandırıcı kılmalıdır.

Veritas RS3

Başka bir küçük Alman üretici olan Veritas’ın BMW ile bu listedeki diğer otomobillerin çoğundan çok daha uzun bir ilişkisi var. Şirketin orijinal enkarnasyonu, elli yılı aşkın bir süredir devam eden bir ortaklıkta yarış arabalarını yapmak için yeniden yapılandırılmış BMW 328’leri kullandı. Ancak şirketin sonunda nakit parası tükendi ve uzun yıllar atıl kaldı. 2000’lerin başında geri dönmeyi başaran Veritas, yeni bir Veritas prototipi gösterdi. Bu prototip, 30 adetle sınırlı olan ve 2010 yılında müşterilere sunulan RS3 oldu. Ayrıca bu araçta, Veritas’ın Bavyera ile olan uzun süreli bağlantılarına saygı göstermek için 5.0L BMW V10 kullanıldı.

Ascari KZ1

Sonunda finansal sorunlarına yenik düşen bir diğer küçük üretici, 1994 yılında kurulan bir İngiliz şirketi olan Ascari’ydi. Son arabası, 4.9L S62 BMW V8’e sahip KZ1 idi. 2005 yılında piyasaya çıktı ve üretim 2010 yılında şirket kapanana kadar devam etti. Üretim 50 adetle sınırlıydı ve otomobilin sahipleri de Ascari’nin İspanya’daki kendi yarış tesisinde sürme şansını yakalıyordu. KZ1-R adlı bir yarış versiyonu üretildi ve birkaç yıl boyunca FIA GT3 Avrupa Şampiyonasında yarıştı.

İkinci El BMW İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here