BMW R18: Motosiklette Zarafet mi Sertlik Mi?

1
1220
bmw
bmw

BMW motosikletler sertlikten daha ziyade zarafetten ilham alır. Ancak bir konsept olarak piyasaya sürülen ve şu anda üretimde olan retro R18 modeli, birçok yönden sert görünümü ile dikkat çekiyor.

BMW Muhteşem Bir Motosiklet Modeli Yaratmış

BMW-Motorrad-Concept-R18
BMW-Motorrad-Concept-R18

Bu model, saf teknolojisi ve sağlam düz motoru ile R5 gibi daha iyi bilinen modellerin görsel ve teknolojik unsurlarını bir araya getiriyor. Üretimin başlangıcından itibaren özel bir model olarak R18 First Edition adı altında dünya çapında satışa sunulacak, ardından belirli pazarlar için standart bir model de ayrılacak.

İlk üretim, eski R18 modelinin görünümünü klasik siyah kaplama ve çizgili beyaz boyadaki özel donanımla birleştiriyor. Diğer estetik güçlerinin yanı sıra: çok sayıda krom yüzeyi, koltuk rozeti ve  yan kapaklardaki krom ” First Edition” tokası yer alıyor.

BMW ve R18 Ortaklıkları

bmw-motosiklet
bmw-motosiklet

BMW Motorrad, yüksek kaliteli, el yapımı koltukların farklı versiyonlarını sunmak için Roland Sands Design ve Amerikalı koltuk üreticisi Mustang dahil birçok tanınmış tedarikçiyle birlikte çalışıyor. Ek olarak, egzoz sisteminin özelleştirme potansiyeli, her alıcıya benzersiz bir model sağlamak adına özelleştirme ustası Vance & Hines’in işbirliği ile ortaya çıktı.

En güçlü düz motor

Yeni BMW R18’in en önemli parçası, “Big Boxer” adı verilen iki silindire sahip düz bir motordur ( boxer motor ). Motosikletlerin seri üretiminde şimdiye kadar kullanılan en güçlü 2 silindirli düz yataklı motor olarak biliniyor. 4.750 rpm’de 67 kilowatt ve 3.000 rpm’de 16 kg / m tepe gücü ile 1802 cm3 silindire sahiptir. İkiz türbinli motor, 15 kg / m’den fazla 2.000 ila 4.000 dev / dak arasında, camları sarsacak bir egzozla birlikte korkunç gözüküyor.

İyi ekipman

Yeni BMW R18’in süspansiyon elemanları, çok sayıda elektronik ayar olanağı sağlar. Teleskopik çatal ve yer değiştirmeye bağlı amortisör bulunuyor. Ayrıca ayarlanabilir yay ile doğrudan monte edilmiş bir merkez dikme, üstün tekerlek kontrolü ve süspansiyon konforu sağlar. Yeni fren sisteminin önünde iki disk ve arkada dört pistonlu kaliperlere bağlı tek bir disk yer alır.

BMW R18 İle Üç Farklı Sürüş Modu

bmw-mod
bmw-mod

Bu yeni model, her sürücünün tercihlerine uyum sağlayan üç standart sürüş modu sunuyor: “Rain”, “Roll” ve “Rock”. Standart donanım aynı zamanda yüksek seviyede sürüş güvenliğini garanti eden ASC (Otomatik Denge Kontrolü, devre dışı bırakılabilir) sistemini de içerir. Ek olarak, yeni R18 modeli standart olarak Motor Sürükleme Kontrolü (MSR) ile birlikte gelir. Ayrıca, manevrayı daha rahat hale getiren geri vites asistanı veya yokuşta kalkışları kolaylaştıran Yokuş Kalkış Kontrolü işlevi gibi sürüş deneyimini geliştirmeyi amaçlayan başka seçenekler de içerir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here