BMW X3 ve AUDI Q3 Karşılaştırması

0
674

SUV segmentinin Premium araçları deyince hiç şüphesiz aklımıza BMW X3 ve Audi Q3 geliyor. Bu araçlar hem SUV rahatlığını size vaat ederken hem de sedan araçlardaki hızlanmayı ve performansı sağlıyor. Her iki araç da yıllardır kullanıcısını mutlu etmeyi başarabilen modellerdir. Fakat hem fiyat hem de kullanış açısından hangisi daha avantajlı? Bunu öğrenmek için BMW X3 ve Audi Q3 Karşılaştırması yapacağız.

BMW X3 Genel Bakış

BMW X3 ve AUDİ Q3 KarşılaştırmasıBMW’nin yıllardır üretime devam ettiği X serisi Premium his yaşatma konusunda rakipsiz. Çok kullanışlı yapısı sayesinde herkese hitap edebiliyor. Kimisi arazi aracı olarak kullanırken, kimi de yalnızca SUV rahatlığı için kullanıyor. Bir arazi aracı gibi her türlü yol koşullarında güçlü performans sergilerken, aynı zamanda asfaltta da güzel bir yol tutuş sağlıyor.

BMW X3 Motor ve Performans

BMW X3’ün yakıt tüketimi ise, 100km/5.5-6.5 litre arasıdır. 2.3 litre ve 4 silindirli, turbo motor bloğuna sahip. Bu motor bloğu 4000 devirde 150 beygir gücü sağlıyor. 0-100 hızlanması ise kullanıcı performansına göre 7-10 saniye arası değişiyor. Maksimum hız kapasitesi ise 208 km/h’dir. Bu hızlar SUV segmentindeki bir araç için gerçekten tatmin ediyor.

Tasarım

BMW X3’ün ön tarafına baktığımızda bizleri klasikleşmiş bir ön ızgara karşılıyor. Son zamanlarda iyice büyüyen bu ızgara adeta bir domuz burnunu anımsatıyor. Kimi kullanıcılar bu tasarımı beğenmezken, kimi kullanıcılar ise BMW’nin simgesi haline gelen bu ön ızgaraları seviyor.

BMW X3’ün arka tarafına baktığımızda ise bizi üç boyutlu LED farlar karşılıyor. Başka araçlarda görmeye alışık olmadığımız şekilde öncelik sıralamasına göre sıralanmış stoplar gerçekten çok etkileyici. Ayrıca çift egzoz tasarımı da araca bir sportiflik katıyor.

BMW X3 İç tasarım

Yeni iç tasarımıyla birlikte tüm kontrol cihazlarına ulaşım artık daha kolaylaşıyor. Tüm kontrol sistemine iki eliniz ile rahatça ulaşabiliyorsunuz. Buradaki tek eleştiri ise aracın direksiyon simidine geliyor. Gerçekten çağımızın gerisinde klasik bir tasarıma sahip bu da aracın daha eski gibi görünmesine yol açıyor. BMW XDrive sayesinde aracın aksları arasında sürüş durumuna göre bir ayarlama yapılıyor. Bu sayede daha güvenilir bir yolculuk vaat ediliyor. 

Audi Q3 Genel Bakış

AUDI Q3 Turuncu yandan görünüş

BMW X3 ve Audi Q3’ün Premium bir araç olduğundan bahsetmiştik. Audi Q3’e değinecek olursak, gerçekten SUV modeller arasında en başarılı modeldir. Audi markasının kalitesi ve güvenirliliği ile Q3’ün performansı birleştiğinde herkesin hayalini kuracağı bir model ortaya çıkıyor.

Tasarım

Ön kısmına bakacak olursak, büyük bir havalandırma ızgarası dikkatimizi çekiyor. Bu ızgara çok büyük olmasına rağmen araç şıklığından ödün vermiyor. Keskin LED far tasarımı ve siyah- beyaz jant tasarımı SUV araca adeta sportif bir tarz sağlıyor. İç alan olarak en geniş SUV’lerden birisi de Q3’tür. İçerisi adeta bir evin salonu gibi geniştir.

Audi Q3 Motor ve Performans

AUDI Q3 Turuncu arkadan görünüş

1.5 litre motor hacmine sahip olan BMW X3 ve Audi Q3 toplamda 150 beygir gücü sağlayabiliyorlar. Fakat Audi Q3’ün yakıt tüketimi, 100km/ 6-8 litre arasında değişiyor. Ayrıca Audi 3000 devirde 150 beygir gücünü sağlayabiliyor. 0-100 hızlanması ise 9-10 saniye arasındadır. Maksimum hızı ise 206 km/h’dir.

Audi Q3 Diğer Özellikler

audi q3 iç görünüş

Aracın kadranında bulunan dijital gösterge bile adeta bir multimedya sistemi gibi navigasyon vb. özellikleri içerisinde barındırıyor. Ayrıca adaptif sürüş asistanı sayesinde şehir içinde sizin yorulmanıza izin vermiyor. Gaza veya frene kendi müdahale edebiliyor, aracın şerit içerisinde kalmasına yardımcı oluyor.

BMW X3 ve Audi Q3 Fiyat Karşılaştırması

BMW X3’ün 2022 model ve sıfır tavsiye edilen satış fiyatı, 1,607,000 ile 2,236,000 arasında değişmektedir.

Audi Q3’ün 2022 model ve sıfır tavsiye edilen satış fiyatı, 1.120.000 ile 1.160.000 arasında değişmektedir.

Görüldüğü gibi ciddi bir fiyat farkı ortaya çıkıyor. Burada ise tercih size kalıyor. Siz hangi modeli, neden tercih ederdiniz? 

Sıfır km BMW X3 İlanları

Sıfır km AUDI Q3 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here