BMW Yeni Nesil 5 Serisi ve X1’de Elektrikli Motor Kullanacak

4
9440
BMW X1

BMW’nin yeni nesil 5 Serisi ve X1 SUV modelleri yeni bir güç aktarma organına sahip olacak. enzin, dizel ve plug-in hibrid seçeneklerine ek olarak tamamen elektrikli bir güç aktarma organı ile satışa sunulacak.

Her şey BMW’nin 2030 yılına kadar araç başına CO2 emisyonlarını en az üçte bir oranında azaltma planının bir parçası olarak gelişmekte. Bavyeralı otomobil üreticisi 2023 yılına kadar 25 hibrit ve elektrikli model sunma planı yapıyor.

Bir sonraki BMW 5 Serisi ve X1 modelleri, saf bir EV varyantı da dahil olmak üzere yukarıda belirtilen dört tip güç aktarma organı ile mevcut olan ilk BMW olacak. Bu özellikleriyle 2020 7 serisi’nin ayak izlerini takip edecek.

Sonraki 5 Serisi, X1 ve 7 Serisi’nin standart benzinli ve dizel varyantları da hafif hibrit 48 volt teknolojisini kullanacak. Bu etmenlerle BMW CO2 hedeflerine ulaşma yolunda yol kat edebilecek.

Bmw 5 Serisi

2021’in sonunda, BMW’nin EV serisi, i3 – muhtemelen başka bir pil yükseltmesi ile birlikte – iX3, i4, iNext Suv ve Mini Cooper SE dahil olmak üzere beşten az model içermeyecek .

BMW Başkanı Oliver Zipse yaptığı açıklamalarda hedeflerine değindi. Zipse, “Sadece soyut açıklamalar yapmıyoruz – 2030’a kadar olan zaman aralığı için yıllık ara hedefleri olan ayrıntılı bir on yıllık plan geliştirdik. “Her yıl kaydettiğimiz ilerlemeyi raporlayacak ve bu hedeflere karşı kendimizi ölçeceğiz. Yönetim Kurulumuzun ve üst düzey yöneticilerimizin ücretleri de buna bağlı olacaktır. ”

BMW 2030’a Kadar 7 Milyon Elektrikli Araç Hedefinde

 

BMW bu yıl AB’deki katı CO2 filosu hedefini karşılama yolunda olduklarını da sözlerine ekledi . Alman otomobil üreticisi on yıl içinde yollarda yedi milyondan fazla elektrikli modele sahip olmayı hedefliyor. Bu araçların üçte ikisi ise tamamen elektrikli bir aktarma organına sahip olması planlanmakta.

 

İX3 Benzeri Olabilir

Şirket, elektrikli 5 Serisi ve X1 modelleri için herhangi bir teknik ayrıntı yayınlamadı veya bir lansman tarihi sunmadı. Bununla birlikte, BMW’nin arkaya monte edilen 282 HP elektrik motoru ve 80 kWh pil paketi kullanan son zamanlarda piyasaya sürülen iX3 ile benzer bir kurulum kullanması bekleniyor .

2.El BMW İlanları

4 YORUMLAR

  1. harika gelişmeler bmw yeni logosu ve arabalarındaki tasarımlarla süper görünüyor elektrikli motoruda çok güzel uygulayacaklarından eminim.

  2. E- Batarya ya yatirim yapan kazanir… Ne kadar az süre icinde dolum olur ve tam dolu bir batarya ile ne kadar fazla menzile sahip olursa o kadar iyi… Gelecek Fen bilimlerinin olacak…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here