BMW Yeni nesil M serisi araçlarını elektrikli hale getirecek. Bunun yanı sıra BMW elektrikli M serisini test etmeye başladı bile.

BMW Elektrikli M Serisi

BMW elektrikli aktarma organına sahip M serisinin içten yanmalı motorlara göre çok daha iyi olacağını söyledi. Firma elektrikli motorların çok daha iyi olduğunu böylece kabul etmiş oldu.

M serisi 50 yıldır piyasada. Bu seri kullanıcıları için üst düzey sürüş keyfi sunan kaliteli araçlardan oluşan bir seri.

Tam elektrikli yüksek performanslı otomobilin donanım ve yazılım testleri başladı.

Firma M serisi araçlarının emisyonsuz bir gelecek için önemli olduğunun altını çiziyor. Elektrikli sürüş sistemine sahip model yüksek performanslı ve yenilikçi kontrol sistemine sahip olacak.

BMW’nin M Serisinin İlk Elektrikli Test Aracı i4 M50

Yeni nesil yüksek performanslı aktarma organı için firma test aracı olarak M serisinden i4 M50’yi seçmiş.

Tamamen elektrikli lüks sedan temelli ilk BMW M aracı BMW i7 M70 gelecek yıl piyasada olacak.

BMW Yönetim Kurulu Başkanı Franciscus van Meel konuyla alakalı olarak ayrıca şunları söyledi:

“Her şeyden önce ileriye bakıyoruz. Bu yılın sonu gelmeden V8 M hibrit sürüşe sahip yüksek performanslı aracımız BMW XM’nin üretimine başlayacağız. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımız ile sekiz silindirli motorla yarışacağımız günleri dört gözle bekliyoruz.”

BMW M serisinde özel sürüş ve gelişmiş süspansiyon sistemi yer alacak. Ayrıca araçlarda yüksek performanslı sürüşe olanak veren M xDrive sistemi de yer alacak. M xDrive sistemi dört elektrikli motora sahip dört tekerden çekiş sistemine verilen isim.

Bu teknoloji sayesinde her bir tekerlek bir elektrik motoruyla çalışıyor. Ayrıca M xDrive çok hızlı tahrik torku sağlayarak hassas bir sürüş keyfi olanağı sunuyor.

Bu tahrik torku dağıtımının süresi milisaniyeler ile ölçülüyor. Bu da geleneksel motorlarda ulaşılamayan bir tork değerine sahip olacağı anlamına geliyor.

BMW Geliştirme Müdür Dirk Häcker konuyla alakalı olarak şunları söyledi:

“M serisini elektrikli hale getirmemiz pek çok olanak sağladı. Ayrıca gelecekte emisyonsuz bir dünyada M serisi araçlarımız daha dinamik ve daha çevik olacaklar. Şimdiden araçlarımızın potansiyelinin maksimuma çıkacağını görebiliyoruz.”

M Serisine Gelecek M xDrive Sistemi

M serisinin tork aktarımını M xDrive adı verilen dört tekerden çekiş sistemi sağlayacak. Dört adet elektrikli motor sürüş koşulları ve sürücünün isteklerini göz önüne alan bir yapıya sahip. Bu sistem kontrol ünitesine bağlı olacak.

Bu teknoloji sayesinde direksiyon açısı, hızlanma ve diğer parametreler milisaniyeler içinde hesaplanmakta. Böylece bu veriler hızlı bir şekilde kontrol sistemi aracılığıyla dört motora birden iletiliyor.

Yeni tahrik sistemi sayesinde dört motor fren yapıldığı durumda bir jeneratör görevi görüyor. Böylece aküye elektrik sağlamış oluyor.

Sıfır KM BMW Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here