BMW’nin İkonik Logosunun Gelişimi

4
11139
BMW Logosu

Hiç BMW logosu bir pervaneyi tasvir ediyor diye düşündünüz mü? Daha fazla yanılmış olamazsınız.

BMW kısaltmasının Bayerische Motoren Werke’yi temsil ettiğini hepimiz biliyoruz. Ancak Alman üreticinin kökenleri, Münih merkezli bir uçak motoru üreticisi olan Rapp Motorenwerke’ye kadar uzanabilir. Rapp Motorenwerke, 1917’de Bayerische Motoren Werke oldu. O günlerde, BMW Group Classic arşivlerine göre, BMW reklamları bir logo veya amblem taşımıyordu ve bunun nedeni, BMW’nin o sırada böyle bir hedef kitlesi olmamasıydı(Alman Hava Kuvvetleri için uçak ve uçak bakımı yapıyorlardı). Ancak bu bir logonun olmadığıi anlamına gelmiyordu. İlk BMW logosu, tıpkı Rapp Motorewrke’nin amblemi gibi yuvarlaktı. İki altın yüzük içeriyordu ve dış halkaya ‘BMW’ harfleri kazınmıştı. Bavyera’nın renkleri(beyaz ve mavi) amblemin merkezindeydi ve çeyrek dairelerde yer alıyordu.

BMW Logo

Peki ya BMW logosunun dönen bir pervaneden esinlendiği hikayesi nereden geliyor? Bu, dönen  pervanede logosunu gösteren bir BMW reklamından sonra kök saldı. 1940’larda BMW dergisinde yayınlanan benzer bir reklam efsaneyi daha da sürdürdü ve böylece efsane büyüdü. Yıllar geçtikçe, logonun tasarımında ince değişiklikler oldu ve son güncelleme 1997’de, gölgelerin ve yazı için Sans Serif yazı tipinin kullanılması sayesinde roundel bir ‘3D efekti’ elde ettiğinde gerçekleşti.

Son En Yeni BMW Logosu Bu Sene Tanıtıldı

Ancak Mart 2020’de BMW, çevrimiçi ve çevrimdışı iletişim amaçları için yeni bir kurumsal kimlik oluşturdu. BMW, BMW i ve BMW M iletişim logolarına yeni bir logo ile adil bir revizyon yapıldı. BMW’ye göre yeni tasarım, müşteriyi tüm faaliyetlerin merkezine yerleştiren, revize edilmiş marka kimliğinin bir ifadesidir. Kısaltılmış ve iki boyutlu, açıklık ve netlik taşır. Logonun ek şeffaf versiyonu, müşterilerin BMW dünyasına katılmaları için her zamankinden daha açık bir davettir. Değişiklik, BMW’nin tamamen otomotiv dünyasına odaklanmaktan teknoloji ve bağlantılarla ilgili olmaya geçişini yansıtıyor. ”

 

Yenilenen logo, siyah halkayı ortadan kaldırmakta ve onu şeffaf bir daire ile değiştirmekte. Yazı tipi dahil diğer öğeler artık daha düz. Elbette ikonik mavi ve beyaz amblem korunmuştur. Yeni logo Concept i4’ün kaputunda yer alırken, BMW’nin onu üretim araçları için benimseme gibi bir planı yok.

İkinci El BMW Fiyatları İçin Tıklayın>>

4 YORUMLAR

  1. Diğer markalara göre hep farklı gelmiştir bmw logosu bana ama artık alıştım ve seviyorum… gerçekten de kaliteli arabalar üretiyor bu tartışılmaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here