Bugatti Sınırlı Üretim Mistral modelini tanıtımını resmen gerçekleştirdi. Gelin hep birlikte Mistral’e yakından bakalım.

Mistral Modeli Hakkında

Aracın ismi Güney Fransa’da yeni mevsimleri müjdeleyen rüzgarın isminden geliyor. Ayrıca bu modelden sadece 99 adet üretilecek.

Aracın dış tasarımına baktığımızda, arka taraftaki X şeklindeki lambalar zarif ve çarpıcı gözüküyor. Bugatti bu X şeklindeki lambalara soğutma performansını iyileştirmek için havalandırma delikler yerleştirmiş.

Bugatti Mistral

Ön tarafta ise bizleri dört dikey LED ışık karşılıyor. Üç boyutlu yüzeyleri sayesinde bu LED ışıklar aracın aerodinamik yapısına katkı sağlıyor. Ön tarafta diğer bir dikkat çeken şey ise kıvrımlı cam.

Mistral iç kısımda tavana monte hava girişleri sayesinde çok daha iyi bir ses deneyimi sunmakta. İç kısım bunun yanı sıra tamamen el yapımı olarak dizayn edilmiş.

Kapı panellerinde Mistral’e özel el dokuması deri bulunmaktadır. İç kısımda siyah ve sarı renk hakimiyeti göze çarpıyor.

Bugatti Mistral Modeli için hedefini şu sözleri ile ifade etti:

“Aklımızda tek bir hedef var. Daha önce olduğu gibi bir kez daha dünyanın en hızlı Roadster’i olmak.”

Bugatti Mistral Motor Performansı

Mistral de W16 motoru yer alacak. 8 litrelik dört adet turbo şarja sahip bu motor 1.600 beygir gücünde.

Yedi vitesli çift kavramalı şanzıman ayrıca dört tekerlekten çekişe olanak sağlıyor.

Bugatti Mistral Modelinin Fiyatı

Bugatti’nin bu araçtan sadece 99 adet üreteceğini söylemiştik. Bu sınırlı üretim modelin fiyatı ise 5 Milyon Dolar. Her ne kadar fiyatı yüksek olsa da Bugatti Mistral’in şimdiden tükendiğini söylüyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here