Elektrikli Otomotiv endüstrisinin amacı, atmosfere en kısa sürede sıfır CO2 emisyon salınımını  sağlamaktır. Zor bir hedef, ancak en büyük müttefikini elektrikli araçta bulunmuş gibi görünüyor. Bu nedenle, markaların bu teknoloji ile modellerini piyasaya sürmektedir.

Renault Zoe

Erişilebilir elektrikli araçlarda gerçek bir öncü ile başlayalım. Renault Zoe 2015’ten beri piyasada, ancak son zamanlarda hem dış hem de iç mekanda estetik bir güncelleme ve daha güçlü ve yetenekli mekanikler yer aldı. İki seçenekte ve sırasıyla 41 veya 52 kWh ve 110 veya 136 HP güç pillere sahiptir. En yüksek kapasiteye sahip konfigürasyonda , menzili 386 kilometreye kadar ulaşıyor .

Kia e-Niro

Kia e-Niro ile devam edelim, Kore firması daha fazla motor seçimi sunan modellerden biri, çünkü bilindik içten yanmalı versiyonlara ek olarak hibrit ve plug-in hibrit motorlar ve ek olarak% 100 elektrikli motor seçeneği sunmaktadır.

Kia e-Niro’nun 136 veya 204 hp’lik iki çeşidi ve 40 veya 64 kWh kapasiteli pilleri vardır . En güçlü konfigürasyon , WLTP homologasyon döngüsüne göre 455 kilometre menzile ulaşmaya izin verir .

Hyundai Kona EV

Bir diğer % 100 elektrikli SUV, Kia e-Niro gibi, başka motor türlerine sahiptir. Bu tamamen elektrikli olan seçenekte, 468 kilometreye kadar uzanan menzili, uzun mesafelere rahatlıkla seyahat etmeyi sağlar.

Peugeot elektrikli 208

Şimdi dizel ve benzinli motorların yanı sıra artık% 100 elektrikli bir versiyona sahip. Yeni Peugeot e-208 , Fransız markasının diğer modellerinde bulunan bir aslan pençesi şeklinde gündüz yanan farları entegre ettiği, oldukça farklı ve çığır açan bir tasarıma sahip.

İçeride, sürüş konumu ve küçük bir direksiyon simidi ile öne çıkıyor . Aynı zamanda çarpıcı bir tasarıma sahiptir. Çünkü tamamen dijital bir arabadır.Mekanik kısmında ise 135 HP gücünde elektrik motoru ve 50 kWh kapasiteli batarya sistemine sahiptir. Bu küçük Fransız  aracın WLTP döngüsü tarafından homologlaştırılmış  bir 340 km menzil sunmuştur.

Opel Corsa elektrikli

Opel Corsa’nın, Fransız grup PSA ile  Peugeot 208 mekanik aksamını ortaklaşa yürütme kararı aldı. Böylelikle Peugeot e-208 ile aynı teknik özelliklere sahip olan corsa, 135 HP güç, 50 kWh pil kapasitesi ve 340 kilometre menzile sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here