oto silecek nasıl değiştirilir

Ön cam sileceklerinizin işi mütevazı ama zorlu bir iştir. Kar, sulu kar, buz, dolu ve hatta çamur ve kirden net bir şekilde görmenizi sağlamakla sorumludurlar. Silecekleriniz olmadan, yolda güvende kalamazsınız ve sileceklerin oldukça sık değiştirilmesi gerekmektedir. Genellikle ne kadar sürdüğünüze ve ikliminizin ne kadar sert olduğuna bağlı olarak her 6 ayda bir değiştirmeniz gerekmektedir. Bu makalede, sileceklerinizi en kısa sürede değiştirmeniz gereken en önemli 5 işarete göz atacağız. Başlayalım.

1. Lastiklerdeki Çatlak veya yamukluk

Sileceklerinizin üzerindeki kauçuk, elementlere ve UV ışınlarına maruz kaldığında zarar görebiliyor. Kauçuk çatlarsa veya kırılgan görünüyorsa, ön camla düzgün bir şekilde temas etmeyecektir. Bu da, performansın etkileneceği ve net bir şekilde göremeyeceğiniz anlamına gelmektedir.

2. Cam Silecekleriniz Ön Camınızda İzler Bırakıyor

Çizgili kalan su izleri, ön cam sileceklerinizin değiştirilmesi gerektiğine dair kesin bir işarettir. Biraz iz bırakması normaldir. Ancak ön cam silecek sıvısı sıktıktan sonra bile ön camınızda bir kir, kir veya su tabakası görürseniz, sileceklerinizin değiştirilmesi gerekebilir. Silecekleriniz sadece kirli olabilir ve bir bezle silinmesi gerekebilir. Ancak büyük olasılıkla kauçuğun bozulmuş olması ve ön cama düzgün şekilde temas etmemesi daha olasıdır.

3. Çok Fazla Gıcırtı Duyuyorsanız

Cam üzerinde sürüklendiklerinde sileceklerinizden çok fazla sürüklenme ve gıcırdama duyuyorsanız, muhtemelen onları değiştirme zamanı gelmiştir. Yine, biraz gıcırdama normaldir. Ancak “gıcırdama” plastiğin cama doğru sürüklendiği ve kauçuğun ona düzgün şekilde temas etmediği anlamına gelir. Bu, sürüş sırasında zayıf görüş seviyesine neden olur.

4. Lastiğin Çerçevesi Eğilmiş veya Hasarlı

Ön camınızın belirli bir alanı temizlenmezse, bıçağın çerçevesini kontrol edin. Bıçağı yerinde tutan sert plastik ve metal. Silecek çerçeveleri oldukça kolay zarar görebilir. Bu, özellikle kışın arabanızdan buz ve kar kazarken yaygındır. Kar kazıyarak silecek lastiğinize sıkışabilir ve kalıcı olarak bükebilirsiniz. Bu da yolda düşük performansa neden olur.

5. Silecekler Ön Camınızla Tutarlı Temas Kurmuyorsa

Diğer bir yaygın sorun, bıçağı çerçeve üzerinde tutan kauçuk yapışkanın başarısız olmasıdır. Bu, genel performansın düşmesine ve ön camla temasa neden olabilir. Lastik, bıçak çerçevesine yalnızca kısmen tutulduğu için etrafta “sallanacaktır”. Tipik olarak, kauçuk yapıştırıcının ilk başarısız olma eğiliminde olduğu yer burası olduğundan, lastiğinizin kenarlarında en çok bu fark edilir. Kauçuğu yerine yapıştırabilseniz de, bu genellikle ön cam sileceklerinizi tamamen değiştirmenin en iyisi olduğuna dair bir işarettir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here