Canavar RAM 1500 TRX Sonunda Göründü!

0
1617
RAM 1500 TRX Ön Tasarımı

İlk bakışta Ford Raptor F-150‘ye rakip olacak canavar Ram 1500 Trx örtülerini kaldırdı. Ram markası ürettiği TRX 1500’ü “pickup dünyasının süper avcısı” olarak tanımlıyor. Ram’in bu koca devi böyle tanımladığı için abarttığını sanmayın, kesinlikle bu süper avcı kavramı bile hafif kalıyor. 6.2 litrelik V8 motor kullanan model, 712 beygir güce ve 880 NM tork değerine ulaşıyor. Bu rakamlar ile de, bu devasa canavarların olduğu segmentte zirvede yer almak onun için zor olmuyor. Sadece motor bakımında değil, her detayı bir mühendislik harikası olan bu canavarın şaşi de selefine göre, baştan ayağı güçlendirme çalışmalarına maruz kalmış. Ağır ve kalın materyaller ile daha da güçlendirilmiş çelik malzemeleri şasi ye eklenerek bu canavarın gövdesini oluşturmuş.

RAM 1500 TRX Arka Tasarımı

Canavar Ram TRX’den Mühendislik Detayları!

Ram TRX’de bolca soğutma ve hava kabinlerine yer vermiş. V8 motorunu havalandırmak  için iki farklı kabin tasarlamış. 0-100 km/sa hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayabilen TRX 160 km/sa hıza ise sadece 10.5 saniyede ulaşıyor. Devasa bir canavara göre muhteşem rakamlar.  Modelin azami hızı ise 190 km/sa olarak belirlenmiş. 325/65R18 oranındaki devasa canavar jantları, Goodyear Wrangler Territory lastikleri ile geliyor. Bu lastiklerin kuru, çamurlu ve kumlu arazilerde yüksek performans verdiği tanıtımda aktarıldı. Geniş yanaklı lastikler karlı ve çöl gibi çok kumlu ortamlarda da aracın ayakta kalmasını ve çökmemesini sağlayacak.

RAM 1500 TRX İç Mekan

Canavar Ram TRX İç Mekanında Neler Sunuyor?

Devasa boyutları ile bizleri ürküten canavar Ram TRX, boyutlarının verdiği avantajla iç mekan da muhteşem bir yaşam alanı sunuyor. Ayrıca selefine göre teknolojik özellikler konusunda çağ atlayan model, kullanıcılarına her türlü imkanı sağlıyor. TR1 ve TR2 donanım paketlerinde tamamen deri koltuklar ve süet döşemeler sunulurken, soğutmalı koltuk gibi teknolojiler de canavarı göz alıcı yapmaya hazırlanıyor. TR2 içerisinde spor kırmızı dikiş detayları ve karbon fiber materyal kullanımı da gözümüzü ısıran detaylardan. Normal, Islak/Kar, Off-Road ve Baja gibi sürüş modları ile gelen aracın launch control’le kumanda edilebileceği seçenekler arasında yer alıyor. Araç içerisinde “zıplamayı” fark edebilen bir sensörü bulunduran canavar Ram TRX, kullanıcıları şimdiden çok heyecanlandırmayı başarmış gözüküyor.

2020 BMW M5 Ve M5 Competition; Asfalt Eriten Makineler Geldi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here