CARETTA Karavan – İncelemesi ve Özellikleri

1
4477

Caretta 1500

Günümüzde birçok kişi covid-19 sebebiyle kalabalık alanlardan kaçınmaktadır. Tatil alanlarının çok kalabalık olması tatilcileri karavana yönlendiriyor. Bu yazımızda sizlere çok basit ve bir o kadar da kullanışlı olan caretta karavan 1500 ü inceleyeceğiz. Prosedürlerden bahsedeceğiz.

Karavancılık dışarıdan her ne kadar kolay da gözükse kendine göre zorlukları da vardır. Aslına bakarsanız karavanı bir araç olarak görmekten ziyade bir hobi olarak benimsemek gerekir. Bakımı, temizliği, güvenliği, her zaman gittiğiniz yerlerde ilgilenmeniz gereken konular vb karavan için çok önemlidir.

Arabadan Ayrılabilir Olması;

Birçok motokaravan sahibi, kamp yapacak yer seçerken araç giriş çıkışın kolay olacağı yer tercih etmektedir. Bu da bazı güzel yerlere girişin zor olacağı anlamına gelir. Caretta 1500 aracınızdan kolayca sökülerek istediğiniz yerde kamp yapmanıza olanak sağlar. Kamp alanına yerleştikten sonra aracınızla bulunduğunuz şehri kolayca gezebilirsiniz.

Caretta Hukuksal anlamda çok pratik!

750 kg altı ağırlığı olduğu için klasik çekme karavanlar gibi ruhsat, ehliyet sınıfı, gibi yükümlülükleri yoktur. Sadece aracınızda çeki demiri olması gerekir. Çeki demiriniz yoksa 3 bin ₺ gibi bir rakama taktırabilirsiniz.

Yaşam Alanı

Caretta karavanın yaşam alanı kendisi gibi küçüktür. Bu da demek oluyor karavanda ayakta durulamaz. Sadece yatar ve oturur pozisyonda durulabilir. Ancak karavanın önüne koyulabilecek masa sandalye çok kullanışlı olacaktır. Bu nedenle Caretta karavan genel anlamda yazın daha kullanışlıdır. Kış için düşünenler yer açmak için karavanlarına çadır ekleyebilirler.

Caretta Arabaya Etkisi

Caretta karavanın düz yolda çeki demirine bindirdiği yük sadece 50 kg. Benim aracım bunu çeker mi sorusunun cevabı kuvvetli muhtemel evetdir. Ancak aracınızla ilgili gerekli araştırmayı yapmanız önerilir.

DOLAP HACMİ

Carettanın dolap hacmi sınırlıdır. Bu nedenle yapacağınız kısa süreli geziler için malzemelerinizi sade tutmak gerekir. Eğer getirmeniz gereken fazla malzeme varsa karavanın içerisinde getirip, sonradan aracınızın arka koltuğuna koyabilirsiniz. Ancak ne kadar çok eşya o kadar çok külfet olacaktır.

ELEKTİRİK:

Karavanın içinde, mutfak tarafında ve dışında (kapı üstü) ledler mevcut ve hepsi karavanın aküsüne bağlı. Karavanda hem içeride, hem de mutfakta priz mevcut ama bu prizler sadece karavanı 220V’a bağlayınca çalışıyorlar. Buzdolabı da öyle. Eğer farklı bir elektrik yapılanması isterseniz üretici firmaya sorabilirsiniz. Yani standart üretimde karavan akünüz tüm ışıkları, varsa müzik sisteminizi çalıştırıyor. Karavanın stop lambaları, sinyalleri ve arka farkları araba aküsüyle çalışmakta.

Çıkarıp Takmak

Karavanı düz yolda tek kişi kolaylıkla çıkarıp işlerini halledip yerine takabilir.

Caretta 1500

ÖNERDİĞİMİZ MODİFİKASYONLAR:

Yapabileceğiniz bazı değişiklikler

– Mutfak dolabında sabitleyiciler kullanabilirsiniz
– Uzun süreli kullanım için port bagaj eklenebilir.
– Tente çok önemli olmazsa olmazdır.

Caretta karavanlar Başoğlu Karavan Tarafından Satılmaktadır. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Caretta Özellikleri

MODEL CARETTAKamp için iki modeli bulunuyor: 1500 ve Off-road
UZUNLUK  3,9 metre
GENİŞLİK 2.04 metre
TOTAL
YÜKSEKLİK
1.725 metre
İÇ YÜKSEKLİK  1.1 metre
Yani oturur pozisyonda çok rahat ama ayağa kalkamazsınız.
AĞIRLIK  460 kg
LASTİKLER 175 /70 / R14
DIŞ YÜZEY  Fiberglass
ENERJİ 12 V – 220 V

 

Karavan İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here