Citroen Ami Test Sürüşü

2
6422

Citroen AMI’nin en önemli yenilikçi özelliği 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip herkesin bu aracı kullanabilecek olmasıdır. Tam şarj ile 75 km menzile sahip olan Ami şehir içi kullanımlar için oldukça ideal. Uygun fiyatıyla ve ikonik tasarımıyla ilgi odağı haline gelen Citroen Ami hakkında detaylar yazımızın devamında. Citroen Ami Test Sürüşü

Citroen Ami Test Sürüşü

Küçük ve kompakt bir tasarıma sahip olan Ami’nin önü ve arkası oldukça benzer bir tasarıma sahip, ayrıca aracın sağ ve sol kapıları da birebir aynı. Kapıların aynı olması sebebiyle sol kapı ile sağ kapının açılma yönleri birbirinden farklı. Kapıların kilit mekanizması oldukça basit tasarlanmış.  Araç tam da ihtiyaçlara hitap etmek istediği için son derece basit ve ayrıntıdan uzak bir tasarım çizgisinde yer alıyor. Araçtaki her özellik tasarlanma aşamasında gerekli olur mu olursa en pratik nasıl olur düşüncesiyle planlanmış.

citroen ami sürüş

Araçta bagaj bulunmuyor. Şarj işlemi de kapı içerisinden çıkan kablo ile 220 volt olarak gerçekleşiyor. Araçta 14 inç boyutunda jantlar bulunuyor. Jantlar, küçük boyutlara sahip olan  Ami’yi oldukça heybetli göstermiştir.

Aracın farları led teknolojisine sahip ve otomatik olarak devreye giriyor. Ancak sellektör özelliği mevcut değil. Farlar, araç için yeterli bir aydınlatma sağlıyor. Citroen Ami düz bir ön cama sahip. Ön camda bulunan tek silecek de araca spor havası katmayı başarmış. Aracın ön ve arka bölümlerinde kelebek camlar bulunuyor. Kelebek camlar sayesinde sürücü aracın çevresine kolay bir şekilde hakim olabiliyor. Aracın kapı camları bu şekilde yukarı doğru açılabiliyor.

citroen ami sürüş

Kokpit

Citroen Ami’nin iç kapı kolları ağırlıktan tasarruf etmek amacıyla bant şeklinde tasarlanmış. Bu tasarımı yarış araçlarından biliyoruz. Bant çekilerek kapının açılması sağlanabiliyor. Kapının kapatılması için kapının üzerinde bir bant daha mevcut. Yarış koltuklarına benzer bir tasarıma sahip koltuklar, üzerindeki ince minderlerle birlikte sportif bir sürüş sunuyor. Ancak uzun yol için pek elverişli değil zaten araç uzun yolculuklar için tasarlanmamış. Aracın göğüs bölümünde bir valiz askısı mevcut. Bu bölüme çanta, valiz gibi eşyalar asılabiliyor. Yolcunun ön bölümünde bir valiz yeri de mevcut. Bu sayede herhangi bir bagaj arayışına girmeden günlük ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Kapı ceplerinde bulunan fileler de eşya koymak için ideal. Aracın bir de telefon tutacağı bulunuyor. Tutacağın alt bölümünde usb portu ve fan tuşu bulunuyor. Fan, soğuk veya sıcak üfleme özelliğine sahip değil. Dışarıdan aldığı havayı direk araç içerisine gönderiyor. Aracın gösterge paneli oldukça sade, hız ve vites konumları bu ekrandan görülebiliyor. Vites, koltuğun yan bölümünde bulunan tuşlardan ayarlanıyor. Araçta airbag bulunmuyor ancak emniyet kemeri bulunuyor.

citroen ami sürüş

Sürüş

Elektrikli bisiklet sınıfında üretilmiş Citroen Ami, şehir içi kullanımlarda sürücülerin ihtiyacını karşılayacak şekilde üretilmiştir. Sürüşte ilk dikkat çeken süspansiyonların sert olması. Sert süspansiyonlar spor koltuklarla birlikte spor sürüş hissiyatı oluşturuyor. Ancak aracın maksimum hızı 45 km/h ile sınırlandırılmış. 8 beygir gücüne sahip olmasına rağmen yokuş performansında herhangi bir kayıp bulunmayan Ami 75 Km menzile sahiptir. Citroen Ami’nin tüketim değerlerinden de bahsedelim: Ami 100 KM’de sadece 8,25 ₺’lik tüketime sahiptir. Benzinli araçların Ami ile aynı tüketim değerine sahip olması için 100 km’de 0.85 lt benzin harcaması gerekiyor. Citroen Ami’nin şarjı standart 220V ile 3 saatte %100 oluyor. Tam şarj ile 75 km menzile ulaşabiliyor. Citroen Ami’nin batarya dahil ağırlığı 471 kg, bu tüketim verilerine sahip olmasının bir nedeni de hafifliği olsa gerek. Aracın hızlanmasından da bahsedecek olursak; maksimum 45 km/h hıza 10 saniye gibi bir sürede ulaşıyor. Şehir içi kullanımlar için gayet yeterli bir performans ancak araç, otoyol ve köprüleri kullanamıyor. Citroen Ami şuan kurumsal firmalar tarafından satın alınabiliyor. Ancak bireysel kullanıcılar Mart ayında satın alabilecek.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here