Citroen Oli, yeni konsept model tanıtıldı. Şirket geçtiğimiz günlerde konseptini ve logosunu değiştirdiğini açıklamıştı. Bunun ardından ise şirket, yeni logoyu taşıyan ilk modelin konseptini karşımıza çıkardı. Oldukça ilgi çekici bir tasarıma sahip olan Oli, resmen Ami’nin yeni bir versiyonu gibi duruyor. Ayrıca model karartılmış camlarıyla kullanıcıları etkileyecek gibi duruyor. Yeni konsept modeli ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Citroen Oli, Off-Road Tasarımına Sahip

Citroen Oli modeli off-road konseptlerinden ilham almış. Fakat model kesinlikle araziye uygun bir araç değil. Kısaca anlatmak gerekirse Oli’yi, Ami’nin bir model üstü gibi düşünebiliriz. Çünkü modelin tasarımında hafif, küçük, basit ve uygun fiyatlı bir araç olması temel alındı. Fakat bu temellere rağmen Citroen, modele cesur ve şık bir tasarım vermekten geri kalmamış. Modelde gözümüze ilk çarpan detaylar ise dik ön cam ve kare şeklinde tasarımı oluyor. Diğer yandan modelin farları da oldukça cesur bir tasarıma sahip. Ayrıca modelin kavisli yan camları da görenlerde büyük bir ilgi uyandırıyor. Fakat merak etmeyin camları açmak istediğinizde kavisli olması sorun olmayacak.

Modelin iç kısmında da cesur tasarımından ödün verilmemiş. Fakat modelde herhangi bir ekran bulunmuyor. Şirket modelin bir ekrana sahip olması gerektiğini düşünmüyor. Çünkü panelin ortasında akıllı telefonunuzu kullanabileceğiniz özel bir yuva bulunuyor. Diğer yandan ise orta konsolda da sadece beş adet geçiş anahtarı bulunuyor. Direksiyon simidinde de tek bir küçük joystick bulunuyor. Bunların sonucunda da modelde herhangi bir düğme de bulunmuyor. Tüm bunlara bakılırsa Citroen Oli, iç kısmında da oldukça alışılmadık bir tasarıma sahip diyebiliriz.

Model 400 Km Menzile Sahip

Şimdi ise modelin teknik detaylarına geçelim. Citroen Oli, yaklaşık 1.000 kg ağırlığında ve 400 km’lik bir menzile sahip. Diğer yandan model, 100 km’de 10 kWh’ye yakın enerji tüketimi gerçekleştiriyor ve en yüksek hızı ise 110 km/s ile sınırlı . Ayrıca model, 23 dakikada %80 pil şarjına ulaşabiliyor. Peki siz, oldukça alışılmadık ve cesur tasarımlı bir model olan Citroen Oli hakkında neler düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Citroen Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here