Çok Sevdiği Honda CRX`den15 yılda 14 Tane Aldı!

0
2466
Honda CRX

ÇOK SEVDİĞİ HONDA CRX MODEL ARACINDAN 15 YILDA TOPLAM 17 ADET SATIN ALDI

Denizli’de yaşayan Ahmet Aklam, 15 yılda sadece Honda CRX model araçlardan, yavaş yavaş toplamda 17 adet satın aldı. Aklam, arabaları kendi garajında muhafaza ediyor ve “hiç evlenmedim, bekarım, benim sevgilim arabalarım” diyor. arabam.com olarak Ahmet Bey’in bu tutkusu ilgimizi çekti ve kendisiyle keyifli bir röportaj gerçektik.

mavi honda

Otomobil tutkunuz nasıl başladı, araç koleksiyonu yapma fikri nasıl oluştu?

Bundan 15 sene önce maddi imkanım iyiydi, birden değil yavaş yavaş satın almaya başladım, tabii o zamanlar otomobil fiyatları bu denli yüksek değildi. 3 – 4 bin TL civarındayken satın almaya başladım. Ben eski koşucuyum, eski futbolcuyum aynı zamanda. Hızı seviyorum, hızlı kalkışı seviyorum. Tutkum da buradan geliyor.

honda crx

Koleksiyonunu yaptığınız aracın sizin için özel bir anlamı var mı?

Bu araçlardan Türkiye’de sadece 40 -45 tane var, çok nadir bulunur 17 tanesi de bende. Avrupa’da da aranan bir araç. Özel manevi bir anlamı yok sadece sevdiğim için koleksiyonunu yapıyorum.

Koleksiyonunuzu devam ettiriyor musunuz, parça bulmakta zorlanmıyor musunuz?

Son 5 yıldır tekrar araç alımı yapmadım. Tüm parçalarını hep kendim temin ettim. Araçlarımın tüm parçaları var ama yapılması gerekiyor, 3 aracımın sensöre ihtiyacı var getirtemediğim için bekliyor. Tamircilere güvenemiyorum, daha önce bir tamirciye gösterdiğimde aracımın bir parçasını çalmaya kalkıştı, anlayamayacağımı düşündü herhalde. Şu anda 10 tanesi yola çıkabilir durumda. Diğerlerinin küçük takılması gereken sensörleri var, onlar takılırsa çalışır vaziyete gelir.

Araçlarımı kendim modifiye ettim. Bir tanesinin plakasını akm 90 olarak aldım benim soy ismim Aklam olduğu için bir tek onu bozmadım. Dizaynlarını da tek tek kendim yaptım. Büyük bir hayaldi bunu gerçekleştirmek bu sebeple benim için çok kıymetli.

Koleksiyonunuzdan Honda’nın haberi var mı?

2007 – 2008 yıllarında fabrikalarına gitmiştim, fuarlarına da gittim ancak koleksiyonum ile ilgili herhangi bir görüşmemiz olmadı.

Araçlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz, örneğin trafikte kullanıyor musunuz?

Modifiyeli araçlar Türkiye’de çok dikkat çekiyor, modifiyeli olduğu zaman ceza yazılıyor. Bu sebeple trafikte aktif bir şekilde kullanamıyorum. Oysa her araçta modifiye var, modifiyeli araçlar güzeldir, hoştur herkesin ilgisini çeker. Modifiyeli araçtan kimseye zarar gelmez.  Piyasada örneğin yanlış far kullanılabiliyor, gözü rahatsız olan var, ışığı göremeyen var bu kaza riskini artırıyor ama herhangi bir yaptırımı yok.  Modifiyeli araç olduğu zaman yasak olması kurallara uyan bir sürücü olarak beni üzüyor.

Araçlarınızın sigortası, MTV’si, araç muayenesi derken epey emek ve masraf gerektiriyor olsa gerek, bunlar sizi zorluyor mu ya da ne kadar zorluyor?

Ekonomik şartlardan dolayı bazılarının vergilerini ödeyemedim. Vergi dairesine bir miktar borcum var. Bunları ödediğim zaman aktif olarak kullanabilir durumdalar.

Araçlarınızı talep eden oluyor mu, ne kadar sıklıkla teklif geliyor?

Çok fazla teklif alıyorum. Özel borçlarım var aslında onları kapatmak istiyorum, istediğim fiyatı veren olursa araçların tamamını şanzımanları, motor dişlileri, motorları hepsi içinde dahil olmak üzere, yedek parçaları ile satabilirim. 17 aracım ve tüm yedek parçaları için 1.500.000 TL istiyorum ve altına kesinlikle inmiyorum. Sizin aracılığınız ile 1.200.000 TL’ye alan olursa bu fiyata bırakacağım.

Peki araçlarınızı satarsanız hangi aracı kullanmaya başlarsınız?

Araçlarımı satacak olursam da bundan sonra Honda Type R aracına binmeyi düşünüyorum çünkü yaşadığım şehirde CRX modeli için tamirci bulamıyorum.  BMW çok severdim, artık ona da binmiyorum, Type R’ı beğeniyorum.

Son olarak otomobillerle ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?

Türkiye draft şampiyonasında yarıştım. Rakibim beni hep geçiyordu aracım çok kuvvetli olmasına rağmen. Meğer nos kullanıyormuş. Ben hep 300 metre önden giderken son 100 metre kala nos kullanıyormuş, bunu bana bir tamirci ustası söylemişti. Türkiye’de draft şampiyonası tekrar yapılsa çok mutlu olurum.

Sevcan Taşbaş
sevcan.tasbas@arabam.com

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here