Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü pandemisi her geçen gün artan hasta sayısı ile sağlığımızı tehdit etse de onunla beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu esnada kendi sağlıklarından ödün vermiş, kendini riske atmış tüm hekimlerimize teşekkür ediyor, onlar ile gurur duyuyoruz. Normalleşme süreci ile beraber otomobil kullanımındaki artış insanların kapalı alanlarda harcadığı süreyi arttırmakta. Otomobillerimizin aslında birer güvenli bölge olduğu bir dönemde, içlerini nasıl hijyenik tutmalıyız? Gelin beraber pandemi sürecinde kendimiz ve otomobillerimiz için neler yapabileceğimize bir göz atalım.

Aracınızda Dezenfektan Bulundurun

Dezenfektan kullanımı virüsün temas ile bulaşmasının önünü kesmekte. Ellerimiz ile temas ettiğimiz yüzeyler sandığımız kadar temiz olmayabilir daha da kötüsü Corona Virüsu içeriyor olabilir. Dokunduğumuz direksiyon çapraz kontaminasyona uğrar ise eğer, trafikte yaşadığımız stresli bir an elimizi ağzımıza götürmemize yol yol açıp enfeksiyon riskini arttırabilir. Bunun önüne geçmek için otomobillerimize binerken ve inerken mutlaka ellerimizi dezenfektan ile temizleyelim.

Dezenfektan
Araç içinde bulunduracağınız dezenfektan aracınızın hijyenini sağlar.

Corona ve Yolcular

Hususi aracımıza böyle bir dönemde yolcu almaktan kaçınalım. Eğer yolcu taşımak zorundaysak sosyal mesafe standartlarına yakın bir şekilde oturalım. Bu sırada maskelerimizi mutlaka takalım. Hem kendimiz hem başkalarının sağlığı için hijyen kurallarına uyalım.

Sosyal Mesafe
Corona Virüsü’nü yenmek için sosyal mesafe şart.

Araçlarımızı Dışarıda Sık Yıkatmayalım

Unutmayın, otomobillerimiz oldukça fazla vakit geçirdiğimiz yerlerin başında geliyor. Tanımadığımız insanların otomobilin içi ile temasını minimuma indirelim. Otomobilimizi kendimiz yıkayalım. Temizlik öncesi camları açıp aracı havalandıralım. İçinde temas ettiğimiz yerleri uygun temizlik ürünleri ile temizleyelim. Özellikle direksiyon, koltuklar ve kapı kollarını iyice dezenfekte edelim.

Araç İçi Temizlik Corona
Aracınızın hijyeninden mümkün olduğunca kendiniz sorumlu olun.

Araç İçinde Çöp Bırakmayın

Araç içinde tükettiğiniz gıda ürünlerinin çöplerini ve diğer artıkları bırakmayın. Aynı şekilde otomobilinize aldığınız yolcuları kişisel eşyalarını aracınıza düşürmemeleri konusunda yer yer ikaz edin. Unutmayın telefonlar en az klozet kapağı kadar mikroorganizma barındıran aletler.

Kirli Otomobil
Corona Virüsü’nün önüne geçmek için aracınızda kendinizin ve başkalarının çöplerini barındırmayın, unutmayın orası sizin güvenli bölgeniz.

Corona ve Maske Sorunsalı

Her ne kadar otomobiliniz içinde tek bile olsanız, polen filtreniz sizi virüse karşı korumayabilir. Bunun önüne geçmek için mutlaka maske takın. Unutmayın en ince polen filtreleri size 3 mikrona kadar tanecik koruması sağlayabilir. Corona Virüs’ü 0.09 mikron boya sahiptir. Ayrıca, eğer enfekte olmuş iseniz sonradan aracınıza aldığınız yolcuya hastalığı bulaştırma riskini en aza indirmiş olursunuz.

Maske Corona
Maskenizi her koşulda takın, aracınızda yedek maske bulundurun.

2.El SUV İlanları

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here