Dizel otomobiller dünya genelinde istenmeyen tüyler olmuş durumda. Üretmiş oldukları NOX bileşenleri insan sağlığını tehdit etmekte ve dünya genelinde asit yağmurlarına sebep olmaktadır. Her ne kadar dizel partikül filtresi, SCR ve adblue sistemleri ile emisyonlar azaltılmaya çalışılsa bile, uzun vadeli çözüm dizel otomobillerin yanına farklı alternatiflerin gelmesidir. Ülkemizde dizel sevdası uzun vadede bitecek gibi gözükmüyor. Alt devirlerde sundukları yüksek tork değerleri ile şehir içinde çekiş problemleri yaşatmayan ve ekonomik davranan dizel motorlu otomobiller, ülkemiz pazarında satılmaya devam ediyor. Gelin birlikte dizel otomatik modellerin ülkemizde neden bu kadar çok tuttuğuna beraber bakalım.

Dizel Otomatik Şanzıman
GM üretimi 6t45 şanzıman, 1.6 litrelik dizel motorun yanına yakışıyor.

Neden 1.6 Dizel Motor?

Vergilendirme sistemi yüzünden 1599 cc üzeri hacme sahip içten yanmalı motorlu otomobiller lüks otomobil olarak değerlendirilmekte ve yüksek vergi dilimlerine maruz kalmaktadır. Bunun sonucu olarak 1.6 litre dizel motorlu otomobiller sundukları yüksek beygir ve tork değerleri ile Türkiye’de oldukça tercih edilmektedirler. Özellikle Volkswagen Grubu’nun TDI teknolojisi adı altında ürettiği 1.6 litrelik dizel motorlar, DSG şanzıman ile ülkemizde oldukça popülerdir. Buna ek olarak General Motors üretimi 1.6 litrelik 136 beygir güç ve 320 Nm tork üreten motorlu Opel modelleri dizel motorların az yakar çok kaçar yapılara sahip olabileceğini kanıtlamıştır. Hacim ile birlikte performansta paralel olarak arttığı için, çekiş problemi yaşamak istemeyen kullanıcılar 1.6 litrelik dizel otomatik modellere yönelmekteler.

1.6 Dizel Otomatik Motor
1.6 Dizel motorlu otomobiller 160 beygire varan güçler ile satın alınabiliyor.

Neden Otomatik?

Özellikle büyük şehirlerde ikamet ediyorsanız, akşam 5 trafiği nedir iyi biliyorsunuzdur. Sürekli debriyaja basmak zorunda kalmak uzun vadede ayakta uyuşuklara sebep olabiliyor. Bunun önüne geçmek için trafik sorunu çözülene kadar otomatik vitesli araçlar popülerliğini koruyacak gibi duruyor. Ayrıca düz vitesli otomobiller her ne kadar sürüş keyfi sunsa bile, el-ayak koordinasyonu iyi olmayan acemi kullanıcılar için trafik kaygısı yaratabiliyor. Eskisi gibi ulaşmak zor olmayan otomatik şanzımanlı otomobiller, araç içi konfor hedefleyenler için güzel bir alternatif.

Elveda eski dost 🙁

1.6 Dizel Otomatik Sevdası

Yukarıda saydıklarımızı birleştirince ortaya 1.6 dizel otomatik araç seven geniş bir kitle çıkıyor. Hem ekstra vergi vermek istemeyen hem de şehir içinde sahip olabileceği konfordan ödün vermek istemeyen insanlar ülkemizde oldukça fazla. Kim bilir, belki yarın öbür gün sıkışık trafik problemleri ve yüksek akaryakıt fiyatları düşer de düz vites 718 süreriz.

Dizel Otomatik Passat
O paraya dizel otomatik Passat alamıyorsan Mecidiyeköy’den arsa alsan iyi edersin.

2. El Volkswagen Passat İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here