Dolu Uyarısı Geldi Hortum, Fırtına ve Dolu Bekleniyor

1
8747
Dolu

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, geçtiğimiz hafta da gerçekleşmiş olan dolu yağışının önümüzdeki günlerde aniden gelmesi bekleniyor Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Başkanı Adil Tek yaptığı açıklamada “Çamlıca’nın çevresindeki ilçeler, Üsküdar’ın belli bölümlerinin yoğun dolu alma olasılığı daha fazla görünüyor” dedi.

dolu

Dikkat Fırtına, Dolu ve Hortum Meydana Gelebilir

Perşembe günü bir soğuk hava sisteminin yurda giriş yapacağını ifade eden  Adil Tek, “Trakya’dan sokulmaya başlıyor öncelikle, beraberinde Ege kıyıları ve özellikle İzmir’e kadar sarkıyor. Sıcaklıkları batı bölgelerde düşürecek. Tabii şu anda bir sıcak hava içindeyiz, deniz suyu oldukça sıcak. Kuzey’den bir soğuk hava geliyor. Bu sistem hızlı bir şekilde gelince, özellikle Marmara ve Ege’de kuvvetli yağışlarla birlikte dolu riskini artırıyor. Dolu oluşma olasılığı çok yüksek görünüyor. Beraberinde hortum da oluşabilir. Perşembe günü öğlen ve öğleden sonraki saatlerde Trakya’dan giriş yapacak. Öncelikle yağışları Edirne almaya başlıyor ardından Marmara’nın batısı ve Ege’nin Kuzey kesimlerine kadar bu yağışlı sistem sarkacak. Gün içinde bu sistem İstanbul’u etkisi altına alıyor ve Marmara’da Perşembe ile Cuma günleri kalacak” dedi.

Sürücülerin Yapması Gerekenler

Dolu taneleri açık alanlarda ve trafikte araçların üzerine hızlı bir biçimde düşmektedir. Otomobillerin kaportasına, cam tavanına, camlarına, ayna, far ve silecek gibi bölümlerine ciddi hasarlar verebilir. Oluşan hasarı onarmak ayrı bir maliyetken, aracınızı mükemmel bir şekilde onarsanız bile değer kaybı kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple mal ve can güvenliğiniz için aşağıda listelediğimiz maddelere dikkat etmeniz gerekir.

dolu

Hava Durumunu Takip Edin!

Özellikle ani hava değişiminin yaşandığı bu günlerde hava durumuna bakmadan yola çıkmayın. Dolu yağışı her ne kadar bir anda başlasa da hava değişimi fark edilebilir düzeyde olacaktır.

Dolu Yağışının Bitmesini Araçta Bekleyin!

Yağış sırasında yolda iseniz köprü altı gibi bir yere park edip dolunun bitmesini bekleyin aracınızdan inmeyin. Araçtan inerseniz kendinizi riske atmış olursunuz.

Araçta Battaniye Bulundurun

Yakınlarda köprü altı ve kapalı otopark olmayabilir. Bu sebeple aracınızda bulunduracağınız büyük bir battaniye aracınızı ve sizi doludan koruyabilir. Yanınızda battaniye yoksa aracın paspaslarını kullanarak alınabilecek zararı en aza indirgeyebilirsiniz.

dolu

Dolu Yağışı Sonrası Hasarlı Araç Sahipleri Neler Yapmalı?

2.El Otomobil İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here