passat V8 2

Volkswagen Passat, Alman otomobil üreticisi Volkswagen tarafından 1973’ten beri üretilen ve pazarlanan ve şimdi sekizinci nesli olan bir dizi büyük aile otomobilidir. V8 motorunu ise ilk olarak 2001 Passat’ında kullandı.

Passat V8 Motor Gücü

İlk olarak B5.5 Passat, yenilenmiş projektör-optik farlar, tamponlar, arka lambalar ve krom kaplama dahil olmak üzere stil ve mekanik revizyonlarla 2000 yılının sonlarında üretime başladı.

4.0 litrelik bir V8 motor, 2001 yılında otomobilin standart dört tekerlekten çekiş içeren lüks bir versiyonunda tanıttı. Bu motorun, daha sonra Phaeton, Audi A8 ve Bentley Continental GT’de V12’de kullandılar. Bununla beraber Bugatti Veyron’da V16 motorunda görünecek olan Volkswagen Grubu’nun yeni V motor teknolojisi için bir test yatağı olması amaçlandı.

Dünyanın en güçlü motorları listesinde adını gördüğümüz V8 motorunu gelin birlikte inceleyelim.

V8 passat

Üretime ulaşan tek V8 motoru, Eylül 2001’den Eylül 2004’e kadar Volkswagen Passat’ta mevcut olan Volkswagen 4 litrelik V8 motoruydu. Üretim yalnızca 11.000 adetle minimum düzeydeydi.

Bu motor 3.999 cc (4 L) deplasmana sahipti. 6.000 rpm’de 202 kW (271 hp) tepe güç derecesindeydi. Ayrıca 2.750 rpm’de 370 N⋅m tepe tork derecesine sahipti. Güç ve tork çıkışları, benzer kapasiteye sahip rakiplerin V8 motorlarından daha düşüktü. Ancak V8 motor, akıcılığı nedeniyle benzersizdi. Böylece bir çok övgü aldı.

V8 Şimdi Nerde?

V8 motorlu Passat modellerinin satışları zayıftı. Yeni nesil Passat uzunlamasına bir motordan enine bir motor düzenine geçtiğinde üretim durdu. Böylelikle geniş V8 motorunun paketlenmesini zorlaştırdı. V8, etkili bir şekilde Volkswagen 3.6 litrelik VR6 benzinli motorla değişti.

‘V8’ rozetli motor, tek bir krank milinde iki adet 15° VR4 motorunun birleştirilmesiyle oluşur. Ayrıca iki silindirin dört sırasından oluşan sekiz silindirli bir V motorudur. Her silindir artık 72° açıda çift sıralıdır.

Ayrıca Moskova Otomobil Fuarı’nda “en iyi teknik yenilik” seçildi. Böylece “Za ruljom” tarafından “Altın Pegasus” ödülü aldı.

Kısaca artan yakıt maliyetleri, paketleme sorunu ve elektrikli otomobillere yönelinmesinden dolayı Motor 2004 yılında üretimi durdu.

VW Passat’ın Tarihçesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here