Dünyanın en güzel yollarında bir gezintiye çıkmak ister misiniz? Cevabınız evet ise en çok beğeni toplayan ve fotoğrafa konu olan rotaları sizi ile paylaşalım. Bir ülke gezerken rotanızı doğrudan bu güzel yollara çevirebilirsiniz. Ya da bu yolların bulunduğu ülkelere seyahat ediyorsanız küçük ve hoş bir değişiklik iyi gelecektir.

Basit şekilde bir yolculuk sırasında sadece iki tür sürücü vardır. Bunlardan biri saatlerce araba kullanmayı sevenler. Diğeri ise direksiyonun arkasında birkaç kilometreden fazla zaman harcama olasılığından nefret edenler. Birinci grupta olup hem araba sürme zevkini hem de bu sırada en güzel yerleri keşfetmek isteyen sürüler için aşağıda en iyi rotaları açıklayacağız. İkinci grubun bir parçası olmanız durumunda, işte sürüşün her zaman bir zevk olduğu, gezegendeki en güzel yollardan bir seçki.

Rotalarımız Romanya dağlarından Kaliforniya kıyılarına kadar bu altı otoyol dünyanın en güzelleri arasında sayılıyor. Bunlardan herhangi birinde yolculuk yapmak, sizi tüm zaman boyunca hayretler içinde bırakacak garantili bir deneyimdir.

Dünyanın En Güzel Yollarında Bir Gezintiye Çıkmak

Highway 1, Monterrey County, California

Tavsiye edeceğimiz ilk rota California Eyalet Rotası 1’dir. Bu, Los Angeles’ın güneyindeki bir noktadan eyaletin kuzey kesimindeki Mendocino County’ye kadar neredeyse tüm California kıyı şeridi boyunca uzanır. Pasifik Okyanus’unun turkuaz sularına bakan muhteşem manzarasıyla, yaklaşık beş saatte tamamlanabilir. Ayrıca Otoyol 1, California eyaletindeki en uzun yoldur. Ve diğer şeylerin yanı sıra San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’nü geçen yollardan biridir.

Dünyanın En Güzel Yollarında Bir Gezintiye Çıkmak

Route 40, Arjantin

Route Nacional 40, Andes Sıradağları’nın tüm uzunluğunu kapsayan batı Arjantin’den geçer. Bu Arjantin rotamız, 5.000 kilometreden fazla uzunluğuyla dünyanın en uzun yollarından biri olarak kabul edilir. Bu uzun rotamız 20 milli parktan, 18 ana nehirden ve And Dağları’ndaki 27 farklı manzara noktasından geçmektedir. Route 40, Bolivya sınırında başlar ve ülkenin güneyinde Gallegos Nehri’nin ağzında biter. Aynı zamanda en fazla manzara çeşitliliğine sahip yollardan biridir. Bu manzaralara örnek olarak nehirler, dağlar, vadiler, çöller ve son olarak okyanus dahildir.

Dünyanın En Güzel Yollarında Bir Gezintiye Çıkmak

Strada Statale 163, İtalya

Strada Statale karayolu 163 rotamız, Sorrento’dan Amalfi’ye Amalfi Sahili boyunca uzanmaktadır. Esasında Strada Statale 163 aslen arabalar, atlar ve eşekler için eski bir Roma yoluydu. En ünlü noktalarından biri, evleri üst üste yığılmış gibi görünen ve denize düşmek üzere olan Positano şehridir. İtalya’daki pek çok yer gibi, Strada Statale 163 boyunca yapılacak bir gezi, yalnızca İtalyan köylerinin güzelliğini ve Akdeniz’in masmaviliğini sunmakla kalmaz. Aynı zamanda üç yıldızlı Michelin restoranı da dahil olmak üzere birçok ünlü yemek mekanı sunar.

Dünyanın En Güzel Yollarında Bir Gezintiye Çıkmak

Transfagarasan, Romanya

Transfagarasan rotasını kullanarak Güney Karpat Dağları’nı geçmek oldukça doğal ve gerçek bir yolculuk sunar. Ayrıca en güzel yollardan birisi olan bu rotamız Romanya’nın en uzun ikinci otoyoludur. Bu güzergah Pitesti şehrini, ülkenin en yüksek iki zirvesine sahip Karpatlar’daki bir noktaya bağlar. Aslında Tranfagarasan yolu, Wallachia ve Transilvanya bölgelerini birbirine bağlamak için stratejik bir askeri rota olarak inşa edildi. Ancak zamanla doğal güzellikleri ile günümüzün popüler rotalarından biri haline geldi. Bu rotamız deniz seviyesinden 2.000 metreden daha yüksektedir. Ayrıca Karpat bölgesini oluşturan kireçtaşı zirvelerinin bazı çarpıcı manzaralarını sunar.

Dünyanın En Güzel Yollarında Bir Gezintiye Çıkmak

Garden Route, Güney Afrika

Güney Afrika’nın başkentine dört saat uzaklıkta, ülkenin en güneybatı kesimindeki Tsitsikamma Ulusal Parkı’nda yaklaşık 300 kilometre boyunca uzanan ünlü Bahçe Rotası benzersiz manzaralar sunar. Bu yoldan, Afrika’nın en güney noktasından Antarktika Okyanusu’nun uçsuz bucaksızlığını hayranlıkla seyretmek mümkün. İnanılmaz manzaranın yanı sıra, Garden Route’un başlıca cazibe merkezleri de mevcuttur. Antarktika sularındaki balinalar ve Monkeyland sığınağındaki maymunlar bunlardan birkaçıdır. Ayrıca Jukani Doğal Hayatı Koruma Alanı’ndaki büyük kediler de dahil olmak üzere çok sayıda hayvan türü bulunur.

Dünyanın En Güzel Yollarında Bir Gezintiye Çıkmak

Milford Road, Yeni Zelanda

Son rotamız dört saatten fazla süren bir sürüşle, Milford Road diğer bir ismiyle ise State Highway 94’tür. Bu yol ayrıca Te Anau’yu Yeni Zelanda’nın en muhteşemi olan Fiordland Ulusal Parkı’nın ortasındaki Milford Sound’a bağlar. Milford Yolu boyunca, manzara son derece çeşitlidir. Yolcular yaklaştıkça büyüleyen dağlar, kayaların arasında kaybolan şelaleler. Ayrıca etraflarındaki her şeyi kusursuz birer ayna gibi yansıtan göller… Bunlar, yol boyunca görebileceğiniz doğa harikalarından sadece birkaçı.

Bir Karavanda İlk Yolculuk mu? Bu Tavsiyelere Uyun!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here