Ana Sayfa Danışman EAT6 Şanzıman Nedir ? Avantajları Nelerdir ?

EAT6 Şanzıman Nedir ? Avantajları Nelerdir ?

0
23005

En yeni nesil konvertörlü EAT6 Şanzıman (Efficient Automatic Transmission 6-speed). Yani Türkçe karşlığı olarak “Verimli Otomatik Şanzıman 6 vitesli otomatik şanzıman”. Yumuşak ve hızlı vites değişimleri sayesinde yüksek düzeyde sürüş keyfi sağlar. Peugeot ve Citroen araçlarda görmeye alışkın olduğumuz bu şanzıman türünü inceleyeceğiz. Ülkemizde her gün yüz binlerce insanın da aktif olarak kullandığı bu şanzımanın detaylarına bakacağız.

EAT6 Şanzıman

Son teknoloji ürünü EAT6 otomatik şanzıman (Verimli Otomatik Şanzıman 6), sürüş keyfini ve çevre verimliliğini bir araya getiriyor. Özellikle dikkat edilen noktalardan birisi olan çevreye karşı duyarlı olması noktasında EAT6 şanzıman birçok noktada takdir görüyor. Peugeot 2008 SUV, Peugeot 308, Peugeot 3008 SUV ve Peugeot 5008 SUV gibi Peugeot’un hit modellerinde. Citroen C3, Citroen C4 ve Citroen C5 gibi de Citroen modelleri de dahil olmak üzere birçok modele ve birçok motor özelliğine sahiptir.

EAT6 şanzıman , otomatik şanzıman teknolojisinde dünya lideri olduğunu iddia eden Aisin AW ile işbirliği içinde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Aisin AW birçok otorite tarafından parça üretiminde kabul görmüş ve tercih edilen bir firma. Japonya merkezli olan ve Toyota Grup’a bağlı olan ve otomobil parçaları konusunda en büyüklerden birisidir.

 

EAT6 Ve Avantajları

EAT6 şanzıman, Quickshift teknolojisi sayesinde hızlı ve kolay vites değişimi sağlar. Bu, her koşulda daha kontrollü ve kullanıcı dostu sürüş sağlar. Yani kavramalı teknolojisi ile daha sessiz ve kolay geçişlerle sarsıntısız bir sürüş deneyimi yaşatmayı hedefler.

Peugeot ve Citroen’in uzun zamandır üzerinde durduğu ve şu anda da araçlarında büyük atılım yaptığı konu yakt tüketimi. EAT6 şanzıman da bu hedef doğrultusunda geliştirilmiş bir şanzıman. Bu otomatik şanzıman, önceki şanzımanlara kıyasla yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltmasıyla bilinir.

Bir diğer nokta ise otomatik şanzımanın geçişlerinde çok sessiz ve hissettirmeyen bir konfor araması. EAT6 vites kutusu ister uzun ve açık yolda ister şehrin sokaklarında sadeliği, dinamizmi ve akıcılığı birleştiren yeni bir sürüş türü sunduğunu iddia ediyor.

Kullanım rahatlığı, esnekliği ve uyumu günlük hayatınızı daha da keyifli hale getirecek şekilde tasarlanmış. Kontrol rahatlığı ve geçişinin akışkanlığı için parametrelendirilen EAT6, vites kolunun önüne yerleştirilen siparişler aracılığıyla erişilebilir iki özel program da sunuyor: Dinamik bir stili destekleyen bir “Spor” programı ile sürüş gerçekleştirebilirsiniz. Ya da kontrol ve de yola tutunma imkanını artıran bir “Kar” programı ile de güvenli bir sürüş keyfi sürebilirsiniz.

 

İkinci El Araba İlanları

HENÜZ YORUM YOK