Egzoz Emisyon Ölçümü Ücreti 2022

0
12098

Araç sahibi olan herkes, belirli aralıklarla çevreye verilen zararı azaltmak için egzoz muayenesine girer. Egzoz muayenesi aslında araçların egzoz emisyon gazı ölçümüdür ve her araç için yaptırılması gereken zorunlu bir işlemdir. Araç muayene ücretlerinden farklı olarak egzoz emisyon ölçüm fiyatı her araç için aynıdır. İster binek ister ticari olsun tüm araçlar için aynı fiyatlar TÜVTÜRK istasyonlarında veya yetkili özel servislerde uygulanır. 2022 yılı itibariyle egzoz emisyon ölçümü fiyatları güncellendi. 2022 yılı itibariyle egzoz emisyon ölçümü ücretlerine 20 TL zam geldi.

Egzoz Emisyon Ölçümü Fiyatı Ne Kadar?

Egzoz Emisyon Ölçümü Ücreti

Egzoz muayenesine periyodik olarak girmek zorunludur ve egzoz muayene ücreti her araç için aynıdır. 2021 yılında 90 TL olan araç muayene ücreti, 2022 yılında 110 TL olarak belirlenmiştir.

Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılıyor?

Egzoz emisyon ölçümünü yine araç muayenesinde özel olarak yetkilendirilmiş servislerde veya resmi olarak yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TÜVTÜRK istasyonlarında önceden randevu alarak yaptırabilirsiniz.

TÜVTÜRK egzoz muayene randevusu almak için iki farklı yol;

  • TÜVTÜRK internet sitesi üzerinden.
  • Çağrı Merkezi’ni arayarak

Egzoz Emisyon Ölçümü Tekrar Hakkı

Egzoz Emisyon Ölçümü Ücreti

Egzoz emisyon muayenesi sonucunda ölçüm sonucu olumsuz olan araçların 30 gün içerisinde tekrar muayeneye girme hakkı vardır. Tekrar muayeneye hakkı 30 gün olsada yedinci günden itibaren trafiğe çıkmak yasaktır.

Plakadan Egzoz Emisyonu Nasıl Sorgulanır?

Plakadan egzoz emisyonu sorgulamak için ilk önce e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından TÜVTÜRK muayene durum sorgulama kısmından araç plaka bilgilerinizi girerek egzoz emisyon bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Egzoz Muayene Ücreti Gecikme Cezası

Egzoz Emisyon Ölçümü Ücreti

Egzoz muayene tarihini geciktirmiş olan araç sahiplerine 2.815 TL idari ceza uygulanmaktadır. Ayrıca yönetmelikteki standartlara uymayan araçlara uygulanan idari ceza 5.633 TL olarak güncellendi. Egzoz muayene tarihlerinizi kaçırmamak için e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Muayene İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Egzoz muayenesine girecek olan araç sahiplerinin, araç muayenesi öncesi, aracın tescil belgesi ve nüfus cüzdanınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Egzoz Dumanının Rengi Size Ne Anlatır?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here