Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Avrupa’da Ne Durumda?

0
1388
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Avrupa’da Ne Durumda?

Elektrikli araç şarj istasyonları Avrupa’da ne durumda? Her geçen gün elektrikli araçların sayısı hızla artıyor. Aynı zamanda altyapı çalışmaları da birçok ülkede devam ediyor. Türkiye’de de yerli otomobil TOGG’un ile beraber istasyon sayıları artış gösteriyor. Aynı zamanda Tesla gibi markalar da yavaş yavaş ülkemize giriş yapıyor. Bu nedenle Türkiye’deki şarj istasyonu yatırımları ivme kazanıyor. Ama bu yeterli değil. Çünkü Avrupa’da şarj istasyonlarına olan ihtiyaç daha hızlı artıyor. Dünya genelindeki elektrikli araç üretiminin dörtte biri Avrupa Birliği ülkelerinde gerçekleşiyor. Ayrıca Avrupalı tüketicilerin elektrikli araç tercih oranları da oldukça fazla. Hal böyle olunca şarj istasyonu ihtiyacı hiç azalmıyor.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları için 2030 Tahmini

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Avrupa’da Ne Durumda?

McKinsey analizinin sonuçlarına göre; 2021’de, Avrupa genelinde 375.000 olan şarj istasyonu vardı. Bu sayı 2030’a kadar 3,4 milyona çıkacak. McKinsey uzmanlarına göre, Avrupa genelinde elektrikli araçların ihtiyaç duyacağı şarj altyapısı için ciddi bir bütçe gerekiyor. Öyle ki 2030 yılına kadar kümülatif olarak 240 milyar Euro değerinde bir yatırımla bu gerçekleşecek. Bu durum için sektördeki her paydaş farklı adımlar ile destek olmalı.

Değişen Tüketici Alışkanlıklarına Cevap Vermek Gerekiyor

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Avrupa’da Ne Durumda?

Her geçen gün şarj ekipmanı üretimi yapan firmaların sayısı artıyor. Ancak bu yeterli değil. Elektrikli araç şarj istasyonu operatörlerinin de eş zamanlı çalışmalar yapması gerekiyor. Çünkü tüketicinin değişen taleplerine göre planlamalar gerekli. Ek olarak otomobil ve kamyon üreticilerinin de değişen tüketici önceliklerini karşılamak için hazır olmak gerekiyor. Bununla beraber, yerel yönetimlerin enerji dağıtım şirketleriyle teşvik edici çalışmalar yapması gerekiyor.

İkinci El Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here