Batarya değişim maliyetleri artıyor.

Elektrikli araçların günden güne yaygınlaşmasıyla birlikte batarya değişim maliyetleri de gündeme geliyor. Elektrikli araçların batarya sistemlerini yenilemek isteyen sürücüler batarya değişim maliyetleri karşısında adeta şoka uğruyorlar. Daha öncesinde de elektrikli araçların batarya değişim maliyetleriyle otomotiv sektöründe epey bir ses getirdiğinden bahsetmiştik. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

elektrikli otomobiller şarj istasyonunda

Elektrikli Araçlarda Pil Değişim Maliyetleri Artıyor!

Elektrikli otomobillerin batarya değişimi konusunda kullanıcılardan talep ettikleri ücretler hakkında da daha önce sizlerle bazı bilgileri paylaşmıştık. Yüksek maliyetli batarya değişim ücreti bu defa Kanada’dan geliyor. 2018 model KIA Soul EV sahibi olan bir kişiden pil değişiminin fiyatına ek olarak işçilik ücreti de istenmiştir. Talep edilen ücretin 16.872 dolar olduğunu bilmekteyiz. Aracın 8 yıl ve 160.000 km garantisine dahil olduğunu fakat aracın 170.000 km üzerinde olarak bu nedenle değişim programında yer alamadığını da belirtelim. Yaşanan bu batarya değişimi problemlerinin ardından KIA markası yalnızca batarya ücretinin yarısını karşılayacaklarını söylemiştir.

Bir diğer batarya değişim problemini ele alırsak benzer bir sorunla yine karşı karşıya kalıyoruz. 2011 model Lincoln MKZ Hibrit model araç pil siteminin yeniden değiştirilmesi noktasında aynı soruna rastlamakta. Şirket yalnızca pil değişimi için 11.004 dolarlık bir fatura kesti. Araç tamamen elektrikli bir model değil. Hibrit bir araç olmasına rağmen kesilen fatura oldukça yüksek. Tüm bu sorunlar yaşanırken elektrikli araç sahipleri fazlasıyla tedirgin durumdalar. Bu noktada pil değişimleri ve pil ömürleri gibi problemlerin de sektörde bir söylenti dalgası oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak, otomotiv sektörü içerisinde geliştirilmekte olan pil sistemleri mevcut. Bu sistemlerin daha da geliştirilerek batarya değişimlerinde farklı yöntemler bulunması gerektiğini düşünmekteyiz. Umuyoruz ki gelecek yıllarda otomobil üreticileri batarya değişimlerini bugün olduğu gibi yüksek maliyetlerde yapmazlar. Çünkü bu durum elektrikli otomobil piyasasında büyük sorunlara neden olabilir. Yaşanan tüm problemler kullanıcıların elektrikli otomobillere olan talebini büyük oranda etkileyecektir. Öyle ki, otomobil üreticileri batarya değişim maliyetlerinde bir düzenlemeye gitmeli.

Sizler batarya değişim maliyetleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda düşüncelerinizi yorum kısmında da belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here