İnsanların hakkında elektrikli araçlarla ilgili pek çok soru işareti olduğunu yapılan araştırmalardan çıkarmak mümkün . En başta gelen şey ise batarya ömrü.
Bunlarla ilgilenen uzman kişilere göre, günümüz araç pili olan lityum iyon bataryaların  ortalama ömrü 8 ile 10 yıl veya 500 şarj ile 1.000 şarj döngüsüdür. Pil üreticileri genellikle 100.000 ila 160.000 kilometre arasında bir sürüş menzili garanti eder. Bu sonuçlar batarya ömrü hakkında bize bilgi verir.
Ancak bataryanın hızlı bir şarj hızı, çok sayıda şarj döngüsü, sportif bir sürüş tarzı ve son derece yüksek veya düşük ortam sıcaklığı var; bataryaya baskı uygulayacak ve bataryanın daha hızlı yaşlanmasına neden olacak.
batarya

Bosch, Batarya Ömrü için Kolları Sıvadı

Bosch, elektrikli araçların batarya ömrünü daha uzun süre kullanabilmek için aracın batarya yönetim sistemini tamamlayacak yeni bulut servisleri geliştirdi.
Merkezi Çin’de bulunan dünyanın önde gelen mobil seyahat platformu Didi Chuxing; DiDi’nin elektrik filosunda bulut pilleri kullanmak için Bosch ile işbirliği yapıyor. Bu işbirliği sayesinde, pil performansı DiDi ekosistemi içinde optimize edilebilir; amaç, sürücülere ve filo operatörlerine fayda sağlamaktır.

 

Buluttaki akıllı yazılım işlevi, pil durumunu sürekli olarak analiz edecek ve pilin eskimesini önlemek veya yavaşlatmak için uygun önlemleri alacaktır. Bu önlemler pil kaybını (elektrikli araçların en pahalı bileşeni)% 20’ye kadar azaltabilir. Aracın ve çevresinin gerçek zamanlı verileri bunda önemli bir rol oynar. Bulut hizmeti, her bir şarj sürecini optimize etmek ve sürücülere gösterge panosu aracılığıyla sağlamak için kullanılır; bu verileri, pil gücünden nasıl tasarruf edileceğine dair özel sürüş ipuçları sağlamak için kullanır.

batarya

Bosch’un bulut tabanlı hizmetleri, stres tetikleyicileri algılamak ve bunlara yanıt vermek için tasarlanmıştır. Pille ilgili tüm veriler (mevcut ortam sıcaklığı ve şarj alışkanlıkları gibi) ilk olarak gerçek zamanlı olarak buluta iletilir. Burada makine öğrenimi algoritmaları verileri değerlendirir. Bosch, bu hizmetlerle yalnızca pilin mevcut durumu hakkında herhangi bir zamanda bilgi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kalan pil ömrünü ve performansını ilk kez güvenilir bir şekilde tahmin edebilir. Daha önce, elektrikli araç akülerinin aşınma oranını doğru bir şekilde tahmin etmek imkansızdı.

TOGG Bataryaları için Önemli Bilgiler Yazısına Ulaşmak için Tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here