Elektrikli otomobillerin tahmini batarya ömrü 10-20 yıl olarak düşünülmekte. Elbette aşırı sıcaklar, aşırı şarj ve deşarjdan korunarak bu batarya ömründe değişimler yaşanabilir. Bunun yanında bataryaların hızla kapasite kaybetmesi ve birkaç yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiği tamamen yanlış bir bilgidir. Bizler de bu yazımızda sizlerin merak ettiği elektrikli otomobil batarya ömrü ne kadar? sorusuna yanıt bulmaya çalıştık. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını gelin birlikte inceleyelim.

Tesla Supercharger Artık Tüm Elektrikli Otomobillere Hizmet Verecek

Elektrikli Otomobil Bataryalarının Ömrü Ne kadar Sürüyor?

Elektrikli otomobillerin kullanılmaya başlamasıyla birlikte dünya artık daha çevreci bir sisteme dahil oluyor. Geleceğin en önemli teknolojisini elektrikli otomobillerin oluşturduğunu biliyoruz. Bu noktada elektrikli otomobillerin batarya sürelerinin daha fazla konuşulacağı bir döneme doğru gidiyoruz. Kullanım ve dış faktörlere bağlı olarak elektrikli otomobiller her yıl menzillerinde bir kayıp yaşamaktalar. Batarya elektrikli bir otomobilin en önemli parçası olduğu için batarya ömrü ve batarya ücreti kullanıcılar için ekstra bir önem kazanıyor. Elektrikli otomobil kullanıcılarının bu aşamada en merak ettiği şey bataryaların ömrünün ne kadar olduğu.

Lityum iyon bataryalar zaman içinde enerji performanslarını yitirebilirler. Bu durum genel olarak rutin bir döngüde şarjın kullanılmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre, otomobil müşterilerinin birçoğu araçlarının batarya ömürlerinin 100 bin kilometrede olduğunu ifade etmişlerdir. Elektrikli otomobil bataryalarında yapılan iyileştirme çalışmalarıyla 10-20 yıla kadar uzanan batarya ömrü bulunmakta. Böylelikle elektrikli araçlarınızın bataryalarının kısa zaman içinde eskimesinden endişe duymanıza gerek yok.

Tesla Maliyeti Rekor Seviyede Düştü

Bataryaların şarj kapasitelerinin zaman içinde azalması normaldir. Öyle ki, elektrikli araç bataryalarında ortalama kapasite kaybı % 1,5 ile 2,5 arasında değişim göstermektedir. Söylentilere göre Tesla model S araçla 80 bin kilometreden fazla yol yapan bir sürücü, aracın batarya kapasitesinde %5 civarında bir azalmanın olduğunu görmüştür. Diğer elektrikli otomobillerinde 250 bin kilometreye kadar %90 oranında kapasitesini koruduğu bilinmekte. Bu noktada birçok elektrikli araç üreticisinin bataryaları için garanti verdiğini biliyoruz. Özellikle de Hyundai bataryasına ömür boyu garanti sunmakta. Elektrikli otomobiller için batarya problemlerinde yaşanan sıkıntıları ve batarya sürelerini sizlerle paylaştık. Otomobilinizin sekizinci yılı sonlanmadan batarya kapasitesi %70’in altına düşerse üretici tarafından tüm batarya masraflarınızın karşılanacağını da hatırlatalım.

Sizler elektrikli otomobillerin batarya ömürleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here