Elon Musk’ın benzinle çalışan arabaları var mı? Var ise bu arabalar nelerdir? Markaları nedir? Dünyada belki de en çok tanınan ve yaptığı işlerle ön planda olan Elon Musk‘ın arabalarını çoğu merak ediyordur. Hem de elektrikli araç sektörüne yön vermiş ve otonom araç sektörüne de öncülük eden biri olduğu için merak konusu. Herkes bu teknolojileri yöneten bir dahinin benzinli bir arabası olup olmadığını kontrol etme ihtiyacı hissediyor.

Elon Musk birçok şeyle tanınır. Bunlardan biri dünyanın en yenilikçi ve yetenekli girişimcilerinden biri olmasıdır. Dünyaya uzay yolculuğunun kapılarını açması, riskli tweet atma alışkanlıkları ve şirketi Tesla aracılığıyla gerçekten hayranlık uyandıran elektrikli arabalar yapması.

Tesla CEO’sunun birçoğunun yıllardır hayalini kurduğu şeyi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği sorusu sorulmuştur. Dahası büyük benzinli araç sektörünü bitirmek. Henüz yapmamış olsa da, kesinlikle petrol şirketlerinin ceplerine bir gedik açıyor. Bu yüzden pek çok insan, kişisel olarak kullandığı 15 araba koleksiyonundan milyarderin iki benzinli arabası olduğunu öğrenince çok şaşırabilir.

Bunlardan birisi Ford Model T, diğeri ise Jaguar Series 1 1967 E-Type Roadster. Elon Musk muhtemelen, yakın zamanda iki arabadan da vazgeçmeyecek. Bu durum elektrikli otomobiller üretme ve kullanma konusundaki ünlü tutkusuyla uyuşmayabilir. Ancak Ford Model T ve Jaguar Series 1 1967 E-Type Roadster’ı onun için özel bir anlam taşıyor.

Gerçekten sevdiği iki arabadan vazgeçerek kendini bir kutuya sıkıştırmaya izin vermemesi, Elon Musk’ın her şeyi kendi bildiği gibi yapmaktan korkmayan bir adam olduğunu gösteriyor.

Elon Musk’ın Benzinle Çalışan Arabaları; Ford Model T

Elon Musk, bir arkadaşı tarafından kendisine verilen bir Ford Model T’ye sahiptir. Bu onun için uygun bir araba ve Ford’un kurucusuyla pek çok ortak yanı var.

Elon Musk'ın Benzinle Çalışan Arabaları Var Mı?

Henry Ford, ilk otomobil üretim hattını yaratarak dünyayı değiştirdi. Otomobilleri tüm dünyayı etkileyen bir oyun değiştiriciydi. Ayrıca eylemleri bugün otomobil dünyasının nasıl çalıştığını hala etkiliyor.

Elon Musk, elektrikli arabalarda da aynısını yaptı. Tıpkı Henry Ford’un yaptığı gibi otomobil dünyasını düşüncesini yeniden düzenlemeye zorluyor. Ayrıca Elon Musk bu konuda ve diğer sektörlerde yaptığı yeniliklerde dahil geri adım atmıyor.

Elon Musk’ın Benzinle Çalışan Arabaları; Jaguar Series 1 1967 E-Type Roadster

Elon Musk, Jaguar Series 1 1967 E-Type Roadster’ı neden bir Forbes muhabirine satın aldığını anlattı. Jaguar’ın bu modelini sadece 17 yaşındayken klasik üstü açılır arabalarla ilgili bir kitapta gördü. Ve bundan sonra bu inanılmaz küçük yolculuğu satın almak için ilham aldı.

İlk arabası 1978 BMW 320i iken Elon Musk, yeterli parası olur olmaz ’67 Roadster’ı satın aldı. Ancak E-Type Roadster bayinin otoparkından çıkar çıkmaz bozuldu. Bu durum Roadster’ı “kötü bir kız arkadaş” olarak tanımlamasına sebep oldu. Ayrıca Elon Musk’a göre bu en güvenilir arabası değildi.

Elon Musk'ın Benzinle Çalışan Arabaları Var Mı?

Elon Musk’ın Benzin Motorlu Arabalar Hakkındaki Kişisel Görüşleri

Musk’ın kendi kişisel benzin motorlu araçlarına olan bariz bir sevgisi yadsınamaz. Ancak buna rağmen, Elon Musk genel olarak benzinli arabalar hakkındaki görüşüne gelince oldukça acımasızdı.

2017 yılında bir konferansta Elon Musk, Model T adını koyacağı benzinle çalışan yeni bir araba inşa etmesi hakkında açıklama yaptı. Ardından bunun bir şaka olduğunu söyledi. Adı elektrikli arabalarla sıkı bir şekilde bağlantılıyken bunu neden yaptığı soruldu. Ve Elon Musk, “Dürüst olmak gerekirse, bu konuda çok fazla şey var. Hatta arabalarının elektrikli olup olmadığını gerçekten umursamayan insanların oranı oldukça yüksek. Dolayısıyla, bu gazla çalışan araç bir geri adım gibi görünse de, kârın, isteseler de istemeseler de eninde sonunda insanları pnömatik tüple taşımama yardımcı olacağını bilmekle teselli buluyorum.” cevabını verdi.

O yılın ilerleyen günlerinde Elon Musk, şok edici bir şekilde 1,9 saniyede sıfırdan 60’a çıkabilen otomobili duyurdu. Musk ardından yeni olan Tesla Roadster’ı tartışmak için bir konferans düzenledi. Elon Musk’ın bildirildiğine göre, “Bunu yapmanın amacı, benzinli araçlara sert bir darbe indirmekti. Benzinli bir spor araba kullanmak, kişin bir tarafının eski düşünmesi ve bir buhar motoru gibi hissetmek istemesiydi.”

Sözleri bazılarına sert gelse de Elon Musk birçok eleştirmenin yapamayacağını söylediği şeyi yaptı. Yani otomobil dünyasını alt üst etti ve etmeye devam ediyor. Elektrikli olmayan iki araba sürmeye devam etmesi, günün sonunda bu arabaları sevdiğini gösteriyor.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Çin, Elon Musk ve Tesla’yı Neden İstemiyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here