En Faydalı Otomobil Donanımları

0
656
Otomobil Donanımları

Bazı markalarda opsiyon bazı markalarda standart olarak sunulan ve araç kullanırken konforumuzu, keyfimizi ve güvenliğimizi artıran pek çok donanım mevcut. Daha öncesinde “Gereksiz Otomobil Donanımları” yazımızda ihtiyacımız olmayan veya kullanıcıların genellikle devre dışı bıraktığı donanımları ele almıştık. Şimdi ise birlikte “En Faydalı Otomobil Donanımları” yazımıza bakalım.

arabam.com Blog

Otomobil Donanımları

Park Sensörü

Günümüzdeki otomobillerin ön tamponunda da arka tamponunda da bulunan park sensörleri pek çok kullanıcı için olmazsa olmaz. Hem arkamızdaki araç veya duvar gibi nesnelerle olan mesafemizi anlamamıza yardım eden park sensörleri, hem de arkamızdan ani bir şekilde yaya veya çocuk geçtiğinde bunu farketmemizi sağlıyor. Bu sayede ufak kazaların önüne geçmiş oluyor. Artık otomobillerde kameralı sistemler bulunsa da sesli uyarı veren park sensörleri bile oldukça kullanışlı.

faydalı otomobil donanımları

Direksiyondan Teyp Kontrolü (Direksiyondan Kumanda)

Yoğunlaşan trafik sebebi ile insanların araç içerisinde geçirdiği süre arttı. Bu nedenle sıkılan bireyler dikkatini trafikten multimedya sistemine kaydırabiliyor. Ancak direksiyondan kumanda bulunan otomobillerde müziği veya kanalı ellerinizi direksiyondan çekmeden, gözünüzü yoldan ayırmadan kontrol edebiliyorsunuz. Hem konfor hem güvenlik sağlayan bu ufak donanım listemizde üst sıralarda.

teyp kontrolü

Abs Sistemi

Belli bir yıldan sonra satılan tüm araçlarda standart olarak sunulan ABS sistemi oldukça önemli. Sistem ani veya sert bir fren hareketinde lastiklerinizin kaymamasını ve otomobil yavaşlarken yön değiştirebilmenizi sağlıyor. Kalabalıklaşan şehirler ile birlikte bu özellik sık sık devreye girebiliyor.

Otomatik Klima

Genellikle opsiyon olarak sunulan otomatik klima tercih edilesi bir donanım. Uzun bir yolculuk yapılacağı zaman içerideki ortamın sıcaklığını ayarladığınız derecede tutuyor ve sizi manuel klimalardaki aç-kapa yapma derdinden kurtarıyor. Bu sayede hem konforlu hem de güvenli bir sürüş gerçekleştirebiliyorsunuz.

klima

Otomobil Donanımları Bluetooth / HandsFree

Trafikte telefon ile ilgilenirken pek çok olumsuz durum ortaya çıkabilir. Hem çevreniz hem de kendi güvenliğiniz için dikkatinizi ve gözlerinizi yoldan ayırmamalısınız. HandsFree sistemi ile telefonunuza gelen aramaları direksiyondan cevaplayıp, kapatabiliyorsunuz. Bu sayede iki elinizde serbest bir şekilde hem görüşme gerçekleştirip hem aracı sürebiliyorsunuz. Ayrıca bluetooth sayesinde aracınızda istediğiniz şarkıyı kablosuz olarak aracın hoparlörlerine aktarabilirsiniz.

donanım

Otomatik Far

Adından da anlaşılacağı gibi hava karardığında farlarınız kendiliğinden yanıyor. Bu sayede farları kapalı unutmuyorsunuz. Ayrıca yolda bir tünele girdiğinizi varsayalım, araç sizin için tüm ışıklandırmayı ortama göre optimize ediyor.

Otomatik Silecek

Yağmurlu havalarda herkesin başına gelmiştir, yol kenarında bulunan su birikintisinden aracınıza bir anda su sıçrayabilir. 3-4 saniye boyunca sileceği çalıştırana kadar görüşünüzü kaybedeceksiniz, fakat otomatik silecek opsiyonu aracınızda varsa görüşünüz daima açık olacak. Ayrıca değişken hava koşullarında yağmurun hızına göre silecekleriniz hızlanacak. Bu sayede dikkatinizi dağıtmadan yola konsantre olabileceksiniz.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here