En Hızlı Elektrikli Otomobiller 2

Elektrikli sistemler otomobil sektörünü yavaş yavaş ele geçirirken, biz de en kısa sürede hızlanan elektrikli otomobilleri sıralayalım dedik. Toplamda 12 arabayı incelediğimiz serinin, ilk bölümünü geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. Diğer 6 aracı ise bu bölümde inceleyeceğiz. Güncelde bulunanlar ve önümüzdeki yıllarda gelmesi beklenenler de dahil olmak üzere, araçları; 0-100 km/h sürelerine göre sıralayacağız. İşte ‘’En Hızlı Elektrikli Otomobiller 2’’ yazımız.

6. Faraday Future FF91 (2.2 sn)

Çinli start-up Faraday, otomobil yapımına Apple gibi teknoloji devlerini yansıtan farklı bir yaklaşım benimsediğini iddia ediyor. Firma, aracı dijital hizmetler satmak için bir platform olarak görüyor. Gerekli verilere bir arabanın erişebileceği kadar erişiyor. Yine de performans anlamında sahip olduğu güç görmezden gelinemeyecek kadar yüksek. 1035 beygir güç üreten motor üçlüsü ve 0’dan 100’e ulaşacağı süre oldukça düşük. Aracın sadece 2,2 saniye içinde bu sürate erişeceği tahmin ediliyor. Bu süre ile listenin altıncı sırasında yer alan Faraday Future FF91’in şu an Avrupa pazarına girme ihtimali yok. Ancak bu yıl Amerikada üretime başlayacağı ve yaklaşık 90.000 Sterlin’e mal olacağı tahmin ediliyor.

5. Pininfarina Battista (<2 sn)

Battista’nın kıvrımlı karbon fiber derisinin altında Rimac C_Two’da kullanılan güç aktarma organının aynısı var. 1877 beygir güç üreten dört motor, resmi rakamlar açıklanmasa da bize 0-100 km/s hızlanmasının 2 saniyenin altında olacağını düşündürüyor. Rimac ile neredeyse yarı yarıya benzer olan araçtan sadece 150 tane, ön sipariş ile, üretilecek. Satış fiyatı ise yaklaşık 2 milyon Sterlin. Gelecek bu paranın tepe firma Mahindra’nın Formula E akademisine aktarılacağı konuşuluyor.

4. Tesla Model S Plaid (1.99 sn)

Model S Plaid listede bulunan 4 farklı Tesla’dan biri. 12 araçlık listenin belli noktalardan en etkileyici aracı. Çünkü diğerleri gibi milyon Sterlin’lik bir araç değil. Aslına bakarsanız dışarından kendi halinde bir sedan bile denilebilir. Ancak yenilenmiş versiyonun sahip olduğu 1006 beygirlik güç onun 0-100km/s süresini tam 1,99 saniye yapıyor. Gerçekten günlük yaşantınızda kullanacağınız bir araç için fazlasıyla etkileyici. Yeni direksiyon simidi belki herkesin hoşuna gitmeyecek ancak yol tutuş anlamında gerçekten hala çok başarılı. Hızlanma konusunda rakiplerinin çok çok önünde olan Model S, listenin de dördüncüsü oluyor.

3. Tesla Roadster (1.9 sn)

Tesla Roadster gerçekten oldukça iddialı bir model. Dört koltuklu bir süper otomobil. 1000 beygir güç üretebilen üç elektrik motorundan biri önde ikisi arkada bulunuyor. Pil gücü ise kesin rakamlar açıklanmasa da 200 kWh. 1000 kilometrelik menzil mesafesi, 400 km/s ‘lik maksimum hızı ve 189.000 Sterlinlik fiyatı ile oldukça etkileyici. Bizim listemizin sıralama ölçütü hızlanma süresi ise 1,9 saniye. Ancak Elon Musk’ın iddiası yeni Roadster’in, SpaceX paketi ile, bu sürate 1,1 saniyede çıkacağı yönünde. Tabii ki değeri 1,1 saniye olarak alsaydık Roadster listenin ilk sırasında olurdu. Ancak bu öyle bir süre ki gözlerimizle görmeden inanmak istemedik. (Siz bu cümleyi okurken süre çoktan doldu bile.😊)

2. Rimac C_Two (1.85 sn)

Rimac, elektrikli spor otomobil sektöründe eski bir marka. C_Two ise Hırvat firmanın ikinci üretim modeli. 1914 beygirlik güce sahip bu araç, sıfırdan 100’e tam 1,85 saniyede ulaşıyor. Dört tekerine ayrı ayrı güç verebilen motorları bulunan C_Two’nun pili 120 kWh. Bu pil ona yaklaşık 650 kilometrelik bir menzil mesafesi sunuyor. Fiyatı ise 2 milyon Sterlin.

1. Aspark Owl (1.72 sn)

Japonya’nın gelişmekte olan elektrikli hiper otomobil şirketi, ‘dünyanın en hızlı arabası’ unvanını iddia etmek için zaman kaybetmedi. Aynı anda güç verebilen dört elektrikli motoru bulunan Owl, 1985 beygirlik değeri ile 0’dan 100’e 1,72 saniyede ulaşmayı planlıyor. Modelin maksimum süratinin ise 400 kilometre olacağı söyleniyor. 64kWh’lık pili olan aracın kullanıcılarına 450 kilometre menzil sunacağı iddialardan bir diğeri. Aspark, Owl’dan sadece 50 tane üretmeyi ve bunları 2,5 milyon Sterlin fiyata satmayı planlıyor.

En Hızlı Elektrikli Otomobiller: 0-100 km/s

Audi RS E-tron Quattro – 3.1 saniye

Tesla Model 3 – 3.1 saniye

Lotus Evija – 3.0 saniyenin altında

Nio EP9 – 2.7 saniye

Porsche Taycan Turbo S – 2.6 saniye

Tesla Model X Plaid – 2.5 saniye

Faraday Future FF91 – 2.2 saniye

Pininfarina Battista – 2.0 saniye

Tesla Model S Plaid – 1.99 saniye

Tesla Roadster – 1.9 saniye

Rimac C_Two – 1.85 saniye

Aspark Owl – 1.72 saniye

En Hızlı Elektrikli Otomobiller 1

İkinci El Elektrikli Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here