En İyi Otomobil Reklamları: Honda Motors

1
1472

En İyi Otomobil Reklamları” serimize Japonya’nın en önemli değerlerinden biri olan Honda ile devam ediyoruz. 1948 yılında kurulmuş olan bu Japon devini genellikle otomobil üreticisi olarak biliyoruz hatta Honda denildiğinde çoğumuzun aklına direkt olarak Civic gelir. Ancak Honda yalnızca bir otomobil üreticisi değil. Ürettiği harika otomobillerin dışında, dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden olan Honda, havacılık sektöründen tutun da çim biçme makinelerine, robotlardan tutun da su pompalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip bir şirkettir. Bu sektörlerin birçoğunda tüm dünyaya hitap edebiliyor olması oldukça şaşırtıcı değil mi? Özellikle Japonya’nın dünya üzerindeki konumuna bakıldığında.

honda

Dünya’nın diğer ucunda kurulup rekabetin inanılmaz derecede yoğun olduğu sektörlerde bu denli bir başarı tabi ki tek parametreyle ölçülemez. Ancak yalnızca Japon teknolojisi deyip tüm başarıyı mühendislere mal etmek de yanlış olacaktır. Çünkü Honda’nın pazarlama stratejileri ve reklamları bu şanın büyümesine hatırı sayılır derecede katkı yapmıştır. Gelin birlikte o güzel reklamları bir hatırlayalım.

En İyi Otomobil Reklamları: Honda

Honda, “Hands” adlı kısa film tadında reklamıyla hepimizi adeta hipnotize ederek ürün gamının tamamını bizlere tanıtıyor.


Honda tarafından 2003 yılında tüm dünya televizyonlarında gösterilen bir diğer reklam ise “The Cog” adlı reklam. Bu reklamın konsepti sıradan bir görevi tamamlamak için birbiriyle etkileşime giren karmaşık bir grup parçanın organize edildiği bir mekanizma olan Rube Goldberg makinesine dayanıyor. Reklamda, bir Honda Accord’un çeşitli parçaları, dominoların otomotiv versiyonu gibi bir yol boyunca yuvarlanıyor, ilerliyor ve en son Honda Accord’u oluşturuyor.


Günümüze daha yakın olan bir diğer Honda reklamı ise 2012 yılında televizyonlarda gösterilmiş “Ferris Bueller’s Day Off” isimli film tadında bir reklam. Aktör Matthew Broderick’in hastalandığı ve liseden iki arkadaşıyla Chicago’da eğlendiği 80’ler filmi, o zamanlar bir hit olmuş ve hala zamana yenik düşmemiş filmlerden birisidir. Öyle ki, Super Bowl 2012 için Honda aktörü, filmin konusunu taklit eden Honda CR-V reklamında Bueller günlerine geri dönüyor.


Otomobillerini çok seven sürücüler için hazırlanmış bir diğer reklam ise Türkiye’de de yayınlanmış “Otomobilini hiçbir şeye değişmeyenlere” adlı reklam.


İmkansız denilen şeylerin mümkün olduğu dünyaya, Honda dünyasına hoş geldiniz!


Bir diğer Honda reklamı ise benim kişisel olarak açık ara en beğendiğim Honda reklamı. Vermek istediği mesaj çok net. “Limitlerinizin ötesine geçebileceğini düşünüyor musunuz?”


Honda motorunun gücüne vurgu yapılan basit ama etkili bir görsel.

honda reklam


Bilindiği üzere F1 RedBull takımı, araçlarında Honda motoru kullanıyor. Bu durumu da vurgulamak amaçlı “Yarışmak, yaptığımız her şeyin tam merkezinde.” mesajlı bir reklam çalışması.

en iyi otomobil reklamları

“En iyi otomobil reklamları” serimizde görmek istediğiniz markaları yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Reklamsız iş yapmak, karanlıkta bir kıza göz kırpmak gibidir. Ne yaptığını biliyorsun ama başka kimse bilmiyor.

Steuart Henderson Britt

Kaynak: Reklam Doktoru

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here