En Sık İhlal Edilen Trafik Kuralları

1
1345

Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin En Çok İhlal Edilen Trafik Kurallarını Derledik.

Her yıl trafik kurallarının dikkate alınmaması dolayısıyla milyonlarca kaza meydana geliyor. Bu yazımızda sizler için yollarda yaşanan kazalara dikkat çekmek amacıyla en çok ihlal edilen trafik kurallarını derledik.

Kamuoyuna sunulan son resmi verilere göre Türkiye’de geçen yıl 1 milyon 168 bin trafik kazası meydana geldi. Bahsi geçen kazaların 993.000 bin 248’i maddi hasarlı kazalar, 174.000 bin 896’sı ise ölümlü ve yaralanmalı kazadır. Yaşanan kazaların incelenmesinde, kazaların en temel nedeninin trafik kurallarının ihlali ve dikkatsizlik yüzünden olduğu istatistiksel verilerden görülebilmektedir.

Emniyet Kemeri Takılmaması

Araçta bulunan ve genellikle üç sabit noktaya sahip olan emniyet kemeri, ciddi bir kaza anında sürücünün ve diğer yolcuların dışarı fırlamasını engelleyerek doğru pozisyonda seyahat etmelerine olanak sağlar. Araçta cankurtaran görevi gören emniyet kemerinin takılmaması, kazalarda ölüm ve yaralanma riskini doğrudan artıran faktörlerden biridir.

Aşırı hız yapmak ve hız limitlerine uymamak

Türkiye’de yol kazalarının ana nedeni, “araç hızı, ekipmanın gerektirdiği hava ve yol koşulları” ilk sırada geliyor. Aşırı hız, yalnızca bir aracın kontrolden çıkma olasılığını artırmakla kalmaz, aynı zamanda acil bir durumda durma mesafesini de önemli ölçüde etkiler. Ek olarak, izin verilen hızın aşılması kazanın sonuçlarını daha da kötüleştirir.

Alkollü olarak araç kullanmak

Kazalarının büyük çoğunluğunun nedeni alkollü araç kullanmaktır. Alkol tüketmek sürücünün dikkatinin dağılmasına neden olur. Hem kendi aracı hem de diğer araçlar için kaza riskini en üst düzeye çıkarır.

Trafik te Hatalı sollama yapmak

Güvenli sollama, hem sürücünün hem de araçtaki diğer sürücülerin güvenliği için çok önemlidir. Hatalı sollama her yıl kazalarda, ölüm ve yaralanmaların en önemli nedenleri arasında yer aldı.

Trafik işaretlerine uymamak

Sürücülerin yanlış davranması ve  kurallara uymamasından kaynaklanan kazalar can ve mal kaybına neden olan etkenlerin başında gelmektedir. Trafik ışığına , işaretlerine, levhalarına ve yer işaretlerine uyulmaması bu kazaların en önemli nedenleri arasındadır.

Diğer hayati ihmaller

Sinyal vermeden şerit değiştirmek , takip mesafesine uymamak, sinyal vermeden dönmek, yasak bir yere park etmek, şerit ihlali, çok fazla yolcu taşımak gibi yönetmelik ihlalleri, hem can hem de mal güvenliğini sağlayan diğer önemli nedenlerdir.

2. El Otomobil İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here