En Sık Karşılaşılan 5 Direksiyon Sistemi Arızası

0
1887

Arabanızı yönlendirmekte sorun yaşıyorsanız, direksiyon “sarsıntılı”, dönmesi zor veya “takılıyor” gibi hissettiriyorsa, direksiyon sistemi ile ilgili çok çeşitli sorunlar olabilir. Bu makalede, en yaygın 5 yönlendirme sorununa bir göz atacağız ve bunları nasıl tanıyabileceğinizi tartışacağız. Başlayalım.

1. Düşük Servo Direksiyon Sıvısı

Düşük hidrolik direksiyon sıvısı, sürücü olarak karşılaşacağınız en yaygın sorunlardan biridir. Hidrolik servo direksiyon sistemi sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için, aracınızın arada bir servo direksiyon sıvısının doldurulması gerekecektir. Düşük hidrolik direksiyon sıvısının belirtileri arasında direksiyonu ve direksiyonu hareket ettirmede zorluk ve dönüş sırasında yavaş bir tepki bulunur. Dönerken “sızlanma” veya gıcırdama da mevcut olabilir. Yerel otomobil parçaları mağazanızdan bir miktar hidrolik direksiyon sıvısı alın, kullanım kılavuzunuzu kullanarak servo direksiyon sıvısı kabınızın yerini belirleyin ve sıvı seviyelerini kontrol edin. Düşükse, sadece sıvıyı doldurun.
Bununla birlikte, direksiyon sorunları yaşamaya devam ederseniz, sorun düşük sıvı seviyesi olmayabilir.

2. Servo Direksiyon Sıvısı Sızıntıları

Arabanıza sürekli olarak daha fazla hidrolik direksiyon sıvısı ekliyorsunuz ancak yardımcı olmuyorsa, servo direksiyon sıvısı sızıntısı olabilir. Servo direksiyon sıvısı her zaman aynı renkte değildir, ancak tipik olarak ya şeffaf, kırmızı veya pembedir. Herhangi bir sızıntı için arabanızın altını kontrol edin. Muhtemelen, bir hidrolik direksiyon sızıntısı varsa, kalıntı arabanızın ön tarafında toplanacaktır. Bir sızıntı bulursanız, arabanızı bir tamirciye götürmeniz gerekir çünkü sızıntı, aracınızın çeşitli farklı alanlarından kaynaklanıyor olabilir.

3. Hatalı Direksiyon Sistemi Montajı

Çoğu modern otomobil bir “kremayer ve pinyon” direksiyon sistemi kullanır. Raf montaj burçları direksiyon simidine tutturulmuştur ve süspansiyondan gelen darbeleri absorbe etmek için yan yana hareket eder. Direksiyon kremayeri aşınmaya başlarsa, tümseklerin üzerinden geçerken tekerleğin “sarsıldığını”, tutarsız direksiyon hareketlerini veya direksiyon kolonundaki “tıkanma” seslerini fark edebilirsiniz. Tıklama veya patlama sesleri de mevcut olabilir. Bu sorunları fark ederseniz, arabanızı hemen profesyonel bir tamirci tarafından kontrol ettirin. Büyük olasılıkla burçları değiştirmeniz ve direksiyon kremayer dişlisini tamir ettirmeniz gerekecektir.

4. Hasarlı veya Aşınmış Servo Direksiyon Sistemi Kayışı

Servo direksiyon kayışı, krank mili üzerindeki bir kasnak tarafından döndürülür ve hidrolik direksiyonunuzu kontrol eden sıvı pompasını çalıştıran şeydir. Bu kayış aşınırsa ve “gevşek” olursa, direksiyon ağır veya sarsıntılı hissetmeye başlayabilir. Bazen kayış bir tamirci tarafından gerilebilir, ancak çoğu durumda direksiyon sisteminizin düzgün çalışmasını sağlamak için tamamen değiştirilmesi gerekir.

5. Arızalı Dikme Yatakları veya Bağlantı Çubukları

Sürüş sırasında tekerleğiniz “geziniyorsa” veya düz bir çizgiden sapıyorsa, kötü destek yatakları veya bağlantı çubukları gibi sorunlar varsa süspansiyonunuzla ilgili sorunlarınız var demektir. Tekerlek “gevşekliği”, aşırı lastik aşınması ve tümsekler ve engellerden geçerken sarkma ve gıcırdama eğilimi gösteren bir süspansiyon gibi, aynı zamanda bir süspansiyon sorununun işareti olabilir.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here