En Ucuz Araç Sigorta Fiyatı Ne Kadar ?

1
835
en ucuz araç sigorta fiyatı

Hemen hemen hepimiz araçlarımızı koruma altına almak için sigorta yaptırırız. Araç sigortası tüm araç sahipleri için oldukça önemli olan bir sigorta türüdür. Araç sigortası sayesinde meydana gelebilecek kazalarda ve arızalara aracımızın masraflarını büyük ölçüde sigorta şirketleri karşılıyor. Ancak burada merak edilen bir husus var. En ucuz araç sigorta fiyatı ne kadar ?

Biliyoruz ki teknoloji durmadan gelişiyor. E gelişen bu teknolojisinin araç sigortasına etkisi olmazsa olmazdı. Artık araç sigortaları internet üzerinden de zahmetsiz bir şekilde yapılabiliyor. Eğer sizlerde ilgili sitelere girip aracınıza sigorta yaptırmak istediğiniz özellikleri seçip ödeme planınızı yaparsanız, sigortanız aracınıza hemen tanımlanıyor. Sigorta firmalarına göre de en ucuz araç sigorta fiyatı değişkenlik gösterebiliyor.

Halk arasında kasko sigortası olarak da bilinen araç sigortasının fiyatları büyük ölçüde aracın değeri tarafından belirleniyor. Ek olarak aracın değeri de kasko değeri olarak biliniyor. En ucuz araç sigorta fiyatı sigorta şirketlerine göre belirlense de önemli ölçüde aracın kasko değerine göre belirleniyor. Gelin birlikte araç kasko değerini belirleyen unsurlara bakalım:

  • Aracın markası
  • Aracın modeli
  • Üretim yılı ve
  • Aracın motor hacmi

en ucuz araç sigorta fiyatı

Peki Araç Sigortası Nedir ? En Ucuz Araç Sigorta Fiyatı

Araçlarımızı olası kazalara, çalınmalara ve zararlara karşı korumaya alan sigorta türüne araç sigortası deniliyor. Bir diğer adı ile araç kaskosu. Araç sigortası kapsamında ise; aracın çalınması, kaza yapması, yanması ve arızalanması gibi zararların tümü yer alıyor. Yani kısacası araç sigortasının amacı, araçlarımızı hasar risklerine karşı güvence altına almak diyebiliriz. Eğer araç sigortanız varsa, aracınızın zarar görmesi durumunda sigorta şirketleri sizlere tazminat öderler. Böylece araç sigortası ile aracın gördüğü hasar sigorta şirketi tarafından ödenmiş ve araç güvence altına alınmış olur. E hal böyle olunca sizler de aracınız hasar gördüğünde olası masraflardan kurtulmuş olursunuz.

Gelin şimdi özetleyelim:

  • Araç sigortası aracınız zarar gördüğünde hem aracınızın hem de sizin zararlarınızı karşılar.
  • Amacı ise kişisel zararları karşılamaktır.

Saydıklarımızdan araç sigortası yaptırmanın zorunlu olmadığı sonucuna ulaşabilirsiniz. Aslında zorunludur. Yani eğer kendinizi ve aracınızı düşünüyorsanız. Yani araç sigortası zorunlu olsun olmasın araç sahipleri için son derece yararlı bir sigorta türüdür.

en ucuz araç sigorta fiyatı

Araç Sigortası ile Trafik Sigortası Arasında Ne Gibi Farklar Var ?

İnternette en ucuz araç sigorta fiyatı araştırması yapanlar, araç sigortasını çoğu kez trafik sigortası ile karıştırmaktadır. Çoğu sürücü araç sigortasının trafik sigortası ile aynı sigorta türü olduğunu düşünmektedir. Ancak trafik sigortası, araç sigortasından oldukça farklıdır. Örnek verecek olursak; trafik sigortasında sizden kaynaklanan hataları sigorta karşılamazken, araç sigortasında aracınız sizin hatanız yüzünden zarar gördüğünde bile masrafların bir bölümü sigorta tarafından karşılanır. Aynı zamanda trafik sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır. Araç sigortası ise araç sahibinin isteğine bağlı olarak yapılan bir sigorta türüdür.

Eğer internette en ucuz sigorta fiyatı için arama yapıyorsanız araç sigortası ile trafik sigortasını karıştırabilirsiniz. Çoğumuz, kasko sigortasını trafik sigortasıyla aynı sigorta türü gibi düşünebiliriz. Ancak araç sigortası, trafik sigortasından çok farklıdır. Örnek verecek olursak; trafik sigortasında yaptığınız hataları sigorta karşılamaz. Ancak kasko sigortası, hasar sizden kaynaklansa bile maliyetin bir kısmı sigorta tarafından karşılanır. Aynı zamanda az önce kasko sigortasının zorunlu olmadığından tamamen sizin inisiyatifinize kaldığından bahsettik. Ancak trafik sigortası zorunlu bir sigortadır.

araç sigortası

Araç sigortası ile trafik sigortası arasındaki farklar ise aşağıdaki şekilde:

  • Araç sigortası tamamen isteğe bağlı bir sigortadır. Ancak trafik sigortası ise kanunen zorunludur. Her araç sahibi trafik sigortası yaptırmak zorundadır.
  • Kazada araç sahibi kusurlu ise trafik sigortası karşı tarafın zararını karşılar. Öte yandan, araç sigortası, sigortayı satın alan aracın sahibini korumak için tasarlanmıştır. Yani araç sahibi kusurlu olsa bile, otomobil sigortası sürücünün kaybını karşılar.
  • Araç sigortası, araç için kapsamlı bir teminat sağlar. Araç bir çarpışmada olmasa bile; aracın çalınması, bozulması veya hasar görmesi durumunda zararı sigorta karşılayacaktır. Trafik sigortası sadece kaza durumunda kullanılır.
  • Araç sigortasında teminatı araç sahibi belirler. Trafik sigortasında bu sigorta Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen limite göre uygulanır. Trafik sigortasında bile, sigortanın hasarı karşılamaya yetmediği durumlarda, kalan hasarı araç sürücüsü öder.

Sigortam.net

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here