Filmlerde Kullanılan İkonik Araçlar

1
1448

Film yapımcıları için filmlerde kullanılacak araçları seçmek oldukça zordur. Filmlerdeki otomobiller, insanları etkileyici şekilde seçilip, tasarlanmak zorundadır. Filmlerde kullanılan ikonik araçlar hızlı, becerili, mükemmel tasarımlı ve insanları filme bağlayıcı olmak zorundadırlar. Bugün sizlere geçmiş yıllarda filmlere damga vuran araçlardan bazılarını tanıtacağım.

4Ölüm Yarışı (2008)

1975 yapımı klasik Ölüm Yarışı 2000’den esinlenen bu heyecan verici aksiyon filminde Jason Statham, haksız yere suçlanan bir mahkum rolünde oynamaktadır. Jason Statham, film boyunca modern gladyatör savaşlarına benzetilmiş, zırhlı araçlarla savaşmak zorunda kalmaktadır. Tipik araba yarış filmi olmasa da araçlara yoğun ilgi gösterilmiştir. Film boyunca 2005 Fordt Mustang GT, 2004 Dodge Ram, 1991 Jaguar XJS ve çok daha fazlası boy göstermektedir.

3Gone In 60 Seconds (2000)

1974 Original’in daha rahat bir versiyonu olan Gone in 60 Seconds (2000), çok sayıda ikonik ve ilginç arabanın yer aldığı bir soygun filmidir. Ayrıca film, birden fazla Hollywood yıldızını bir araya getirmiştir. Filmde 1967 Ford Shelby GT500, 1957 Chevy Impala, 1966 Shelby Cobra’dan Ferrari F40’a ve hatta 275 GTB4’e kadar birçok araç kullanılmıştır.

2Taxi (1998)

“İlk film tartışmasız en iyisidir” sözü Taxi filmi için geçerli olmaktadır. Film’in ana konusu; sıradan bir taksi sürücüsünün, sıradan olmayan bir taksiye sahip olmasından doğmaktadır. Tek tuşla çılgınca değişen araç ve taksi sürücüsünün başına gelen onlarca olay, izleyici heyecanlandırmaktadır.

1Bullitt (1968)

Filmlerde Kullanılan İkonik Araçlar listemizin sonuncusu Bullitt adlı filmdir. Bullitt, Solar Productions şirketi tarafından yaratılan bir aksiyon gerilim filmidir. Aktörün bir yarış arabası meraklısı ve amatör bir yarış pilotu olduğu düşünüldüğünde, filmdeki çoğu araba dublörünün kendisi McQueen tarafından gerçekleştirilmiştir. Filmi izlediğiniz zaman McQueen’in efsanevi Ford Mustang’ını içeren San Francisco sokaklarındaki araba kovalamaca sahnesi artık sonsuza kadar hafızalarınıza kazınacaktır.

İkinci El Araç İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here