Finish Strong: Ford’dan Umut Dolu Yeni Reklam

0
898

Finish Strong: Ford’dan Umut Dolu Yeni Reklam

Ford şirketi F-150 modeli kamyonetin yeni serisi için ayırdığı reklam bütçesini umut dolu bir mesaja yatırdı. Firma için özellikle Amerika pazarında oldukça büyük bir öneme sahip olan modelin reklam kampanyası 1 Ocak 2021’de başladı ve yayına hazır hale geldi. Ancak Ford bu parayı reklam için kullanmak yerine umut dolu mesajı yaymak için kullanma kararı aldı, “Finish Strong”.

COVID-19’la Mücadelede Bir Araya!

ford finish strong

Ford yöneticileri, bir umut ve cesaret kampanyası oluşturmak amacıyla ünlü film yapımcısı Peter Berg’e başvurdular. Amaçları; insanların COVID-19 tehlikesine karşı rehavete kapılmalarını engellemek ve bu sayede koronavirüsün yayılmasını azaltmaktı. Bu amaçla yapılan reklamın sloganı ise “Finish Strong” oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Berg, “COVID-19 salgını hepimizi bir yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde test etti.” dedi. “İnsanlar yoruldu, yoruldukları için de koruma önlemlerini azaltmaları olası. Ama birbirimiz için savaşmaya devam etmek zorundayız; neredeyse sonuna geldik. 2021’e girerken, Amerikalılara bir araya gelmeleri için ilham verici bir şeyler yapmak istedik. Aşılar gelene kadar direnip en sonunda da güçlü bitirmemiz gerekiyor bunu anladık.” dedi.

Reklamlar Vizyona Girdi!

Vizyona giren bu reklam NFL futbol müsabakaları esnasında yayınlanacak. Ayrıca yakın gelecekte reklamın 15 ve 60 saniyelik versiyonlarının da üretileceği ve bunların da farklı mecralarda gösterime sunulacağı söyleniyor. Ford firması bu iş için 2021 model F-150 kamyonetin reklam bütçesini kullanacak.

Ford Finish Strong

Ford, salgının neredeyse başlangıcından beri dur durak bilmeden bu alanda destek veren bir firma. Mart ayından beri 50.000 ventilatör, 20 milyon yüz siperliği, 32.000 solunum cihazı, 1.4 milyon yeniden kullanılabilir izolasyon önlüğü ürettiler. Ayrıca 50 milyon olan maske üretme hedeflerini de gerçekleştirip üretim sayısını 100 milyona kadar da çıkardılar. Bunlarla da sınırlı kalmayan firma çocuklar için daha küçük boyutlu maske üretimine de başlamış durumda.

2021 Ford F 150
2021 Ford F 150

Ford şirketinde strateji ve planlamadan sorumlu başkan yardımcısı Jim Baumbick ise koonuya ilişkin olarak; geçmişte de Ford firmasının çocuk felci salgınında ve 2. Dünya Savaşı sırasında üretimini kaydırdığına değindi. “Çaresiz değiliz. Riski azaltmak ve bir grup hayatı kurtarmak için yapabileceğimiz şeyler var.” dedi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here