Ford araçlarını sorunları nedeniyle geri çağırıyor. Ford 2.9 milyon adet aracını park halindeyken yuvarlanabileceği endişesi ile geri çağırdı.

Escape ve Fusion modelleri de dahil olmak üzere Ford 2.9 milyon aracını geri çağırdı. Bunun sebebi ise sürücü aracını park ettikten sonra aracın yuvarlanma riski endişesi.

Sorundan Etkilenen Ford Araçları

  • Ford’un geri çağırdığı modelleri şöylece sıralayabiliriz;
  • Escape’in 2013’den 2019’a kadar üretilen tüm Modelleri
  • C-Max’in 2013’den 2018’e kadar üretilen tüm Modelleri
  • Fusion’ın 2013’den 2016’a kadar üretilen tüm Modelleri
  • Transit Connect’in 2013’ten 2021’e kadar üretilen tüm Modelleri
  • Edge’in 2015’ten 2018’e kadar üretilen tüm Modelleri

Sorunun Nedeni

Sorunun nedeni ise Amerika Ulusal Trafik Ajansına göre ise şöyle ifade edilmiş. Vites değiştirme kablosunu şanzımana bağlayan sökülüp takılabilen burçla ilgili.

Ajans bu sorun nedeniyle araçların doğru vitese geçişini engelleyeceğini ve bunun da araçların beklenmedik yönde hareketine sebep olacağını belirtiyor. Ayrıca buna ek olarak araçlar park moduna geçtiğinde takla atabilir ve kazaya sebep olur ifadesi yer alıyor.

Ajansa sunulan rapora göre Ford’un bu sorun nedeniyle alakalı bilgilere sahip olduğunu söylüyor. Bu olay sebebiyle dört rapor 6 adet maddi kazaya sebebiyet vermiş.

Rapora göre sorundan en fazla etkilenen 2.9 milyondan 1.7 milyonu Escape modeli. 509.400 adet ise bunun ardından Edge modeli geliyor.

Raporda bildirilene göre geri çağrılan araçlarda Ford ücretsiz olarak burç değişimi yapacak. Bunun yanı sıra bu sorunu engellemek için koruyucu bir kapak ilavesi yapacağı söyleniyor. Ford bu hizmeti 27 Haziran’dan sonra müşterilerine bildirecek.

Sıfır KM Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here