Ford Araçlarını Geri Çağırıyor!

0
277
Ford

Henry Ford tarafından ABD’de kurulan Ford markası, günümüzde birçok modeli ile çok sevilen markalar arasında. Üstelik modelleri de oldukça tercih ediliyor. Dev otomobil markası Ford, yaklaşık 3 milyon aracını geri çağırıyor! İşte detaylar…

Ford Escape

6 Adet Maddi Hasarlı Kaza

Ford, Escape, C-Max, Fusion, Transit Connect ve Edge gibi modellerini geri çağırıyor. Üstelik bu araçların sayısı Amerika’da tam olarak 2.925.968 adet. Sebebi ne peki? Gelin açıklayalım…

Ford, araçlarında şanzıman ve vites kutusu arasındaki bağı sağlayan burçların arıza yarattığını fark etti. Aynı zamanda üretici bu sorunun oldukça ciddi olduğunu da belirtti. Markanın yaptığı açıklamaya göre şimdiye kadar bu sorun sebebi ile 6 adet maddi hasarlı kaza yaşanmış. Benzer şekilde bu kazalarında dördünde yaralanmalar meydana gelmiş.

Ford C-Max

Ford’un Geri Çağırdığı Modeller

Sorunun yaşandığı modellerin listesi aşağıdaki şekilde:

  • 2013-2019 Ford Escape,
  • 2013-2018 Ford C-Max,
  • 2013-2016 Ford Fusion,
  • 2013-2021 Ford Transit Connect,
  • 2015-2018 Ford Edge.

Ford’un araçlarını geri çağırmasına sebep olan burçta yaşanan sıkıntı, aracınızın şanzıman kontrolünü sizin elinizden alıyor. Örnek verecek olursak; aracınızı park etmek için vitesi park pozisyonuna aldığınızı sanarken aslında vites değişimi yaşanmıyor. Bu yüzden de aracınız geriye ya da ileriye kaçabiliyor. Üstelik bu durum sürüş sırasında korkutucu kazalara neden olabiliyor.

Ford, şu an da araçlarını geri çağırmasına sebep olan burç sorunun kaynağı üzerinde çalışma yapıyor. Markanın yaptığı resmî açıklamaya göre ne yazık ki henüz net bir sonuca ulaşılamamış. Ancak Ford, sorunun nemden kaynaklanabileceğinin açıklamasını da yaptı.

Marka söz konusu sorunu çözmek için geri çağırdığı araçların burçlarını değiştirecek. Eskilerin yerine ısıya dayanıklı ve farklı bir materyalden üretilen yeni burçlar, sorunlu araçlara ücretsiz olarak takılacak. Ford, 27 Haziran itibari ile araçlarını geri çağırmaya başladı. Öncelikli olarak model sahipleri haberdar edildi ve en yakın bayilere çağırılmaya başlandı. Sonrasında ise bayiler bu parçaları yenileri ile değiştirmeye başlayacak.

Sıfır Km Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here