Ford Dijital Stüdyo ile Metaverse Dünyasında!

0
528
Ford Dijital Stüdyo ile Metaverse Dünyasında!

Ford dijital stüdyo ile Metaverse dünyasında yerini alıyor. Türkiye’de otomotiv sektörünün öncülerinden olan üretici, dijitalleşme anlamında adımlar atmaya devam ediyor.

ABD merkezli otomotiv devi bu anlamda sektöre öncü olmak istiyor. Marka yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Ford Türkiye müşterilerine en yenilikçi hizmeti sunmak istiyor. Bu nedenle de dijital platformlarda yer almaya çalışıyor. Bunun için de “Geleceği bugünden yaşatan” sloganıyla yola çıkıyor. Böylece en son teknolojinin getirdiği ne yenilik varsa bünyesine adapte etmeyi hedefliyor. Bu anlamda sanal dünyaya adım atarak Metaverse dünyasında da yerini alıyor. Adeta paralele bir sanal evrende ürünlerini sergilemek için Türkiye’nin ilk dijital stüdyosunu kuruyor.

Ford Türkiye ile Geleceğin Otomobil Dünyasına Giriş

Ford Dijital Stüdyo ile Metaverse Dünyasında!

Ford Dijital Stüdyo sayesinde Ford’un gelişen teknolojilerle birlikte nasıl bir yol izlemek istediği anlaşılıyor. Otomotiv sektörünün dünü ve bugününde sağlam bir yeri olan marka gelecekteki yerini sağlamlaştırmaya da kararlı. Aynı zamanda tasarım ve içerik boyutuyla da oldukça başarılı olan dijital stüdyoya bakarak otomobil dünyasının nereye gittiğine dair de rehberlik yapmış oluyor.

Ford Dijital Stüdyo Tam 6 Parsel Büyüklüğünde

Ford Dijital Stüdyo ile Metaverse Dünyasında!

Ayrıca otomobil devi dijital stüdyo ile müşterilerin hikayelerinde daha fazla yer edinmeyi hedefliyor. Tam 6 parsel büyüklüğünde olan dijital stüdyonun ilk katında elektrikli ticari araç E-Transit yer alıyor. Bununla birlikte elektrikli SUV Mustang Mach E de girişte mevcut. Bu araçların üzerine tıklayarak tüm detaylı bilgileri tek seferde almak mümkün. Ayrıca araçların yanında yer alan kare kodları cihazlarına okutan müşteriler, araçların artırılmış gerçekliğe sahip versiyonlarını da görme imkanı buluyorlar. Dijital stüdyoda Ford Tourneo Courier, Ford Kuga ve Ford Puma modellerini detaylı incelemek de mümkün.

Metaverse’teki stüdyonun birinci katında farklı konsept alanları mevcut. “Ford Performans Köşesi” sayesinde müşteriler araçları deneyimleme imkanı bulabiliyor. Buna ek olarak, E-Transit ve Ford şarj istasyonunun yer aldığı “Ford E Köşesi” de hologramlarla bir etkileşim ortamı sağlıyor. Ford Dijital Stüdyo’nun en üst katında da etkinlik alanları yer alıyor. Decentraland’de yer alan stüdyo tam 6 parsellik bir alana sahip. Buraya girmek için müşterilerin Decentraland’a “goto 33.140” yazmaları gerekiyor.

Metaverse Arabaları Otomobil Sektörünü Nasıl Etkileyecek?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here