Ford Elektrikli Araç Üretimi İçin İspanya’yı Tercih Etti

0
429
Ford Elektrikli Araç

Ford elektrikli araç üretimi için İspanya’nın Valencia şehrini seçti. Son yıllarda elektrifikasyon otomotiv sektöründe giderek artıyor. Amerikan asıllı otomobil devi de bu yarışta en önler yerini almak istiyor. Bu nedenle her geçen gün bu anlamada yeniliklere imza atıyor.

Ford Elektrikli Araç Üretimlerini İspanya’da Gerçekleştirecek

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, elektrikli araç üretimini en kaliteli şekilde yapabilecekleri yer olarak İspanya’yı seçtiklerini duyurdu. Bu kararı almalarındaki en önemli etken olarak da daha az çalışanla üretim tamamlamak istemelerini gösteriyor. Bu nedenle hem Almanya’da hem de İspanya’da işten çıkarmalar olacağını söyleyen marka yetkilisi, Valencia’da elektrikli araçların son teknoloji ile üretileceğini söyledi. Ancak yine de 2025 yılına kadar Almanya’da da elektrikli araç üretim süreci devam edecek. 

Ford Elektrikli Araç

Ford Avrupa Pazarında Yerini Sağlamlaştırmak İstiyor

Ayrıca Avrupa Birliği de Ford Otosan’ın Ford Romania olarak da hizmet vermeye başlamasına izin verdi. Bu da demek oluyor ki Ford bu adımla birlikte Avrupa’nın her yerinde daha çok görülecek. Otomobil devinin Romanya’ya girişi yapmak için yüklü bir miktarı gözden çıkardığı anlaşılıyor. Romanya için 2028 yılına kadar toplamda 575 milyon Euro harcayacak. Sonrasında da Romanya fabrikası için 2034 yılına kadar geçerli yaklaşık 140 milyon Euro ödeme yapacak. Böylece elektrikli araçlara en çok ilginin olduğu Avrupa pazarının tam içinde yer almış olacak.

Sıfır KM Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here