Ford İki Yeni Elektrikli Araç Platformu Üzerinde Çalışıyor

0
1067

Ford İki Yeni Elektrikli Araç Platformu üzerinde çalışacağını söyledi. Ayrıca marka Elektrikli Keşif Gezisi ve Navigatör gibi yenilikçi fikirler yaratabilir. Ford tamamen elektrikli bir geleceğe bakıyor ve şirketin bir yatırımcı sunumu sırasında Ford + planını tartışmaya hazır.

Ford İki Yeni Elektrikli Araç Platformu Üzerinde Çalışıyor

Şirket ayrıntılar konusunda çekingen davrandı. Ancak planın “güçlü alanlarda elektrikli araç devrimine öncülük etmek istiyoruz. Ayrıca bağlantılı ürün ve hizmetlerden yararlanmak dahil olmak üzere her zaman açık müşteri ilişkileri yoluyla değer yaratacağını” ima etti.

Ford kaynakları Reuters’e şirketin Sermaye Piyasası Günü etkinliğinde açıklamalar yapacağını söyledi. Hatta şirket bu etkinliği iki özel elektrikli araç platformunun geliştirildiğini duyurmak için kullanacağını söyledi. Onlar hakkında çok az şey biliniyor, ancak yayın, birinin arabaları ve küçük geçitleri destekleyeceğini ekledi. Ayrıca diğerinin ise tam boyutlu pikaplarda ve SUV’larda kullanılacağını söyledi.

Reuters, platformların çeşitli farklı modellerde kullanılacağını ve elektriğe gitme maliyetinin düşürülmesine yardımcı olacağını söyledi. İkincisinden bahsetmişken, yaklaşan EV’lerin “şasi bileşenlerini, elektrik motorlarını ve pil paketlerini” paylaşacağı bildiriliyor. Otomobil üreticisinin ağzı sıkı duruyor, ancak içeriden gelen bilgiler Ford’un en az dokuz elektrikli otomobil ile gelecek. Bunlar crossover ile en az üç elektrikli kamyonu içeriyor. Kamyonet ve büyük SUV’lar piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Bunlar arasında F-150 Lightning ve Mustang Mach-E’nin ikinci nesil versiyonları da bulunuyor.

Ford İki Yeni Elektrikli Araç Platformu Üzerinde Çalışıyor

Ford, birkaç gün önce F-150 Lightning’i henüz tanıttı. Ancak ikinci nesil modelin 2025’in sonlarına doğru çıkacağı bildiriliyor. Tamamen yeni TE1 platformunda kullanılması planlanıyor. Bu mimari, aynı zamanda elektrik versiyonlarını desteklemek için de kullanılabilir. Daha kısa vadede, şirketin Mustang Mach-E’nin temelini oluşturan GE platformunun güncellenmiş bir sürümünü ortaya çıkarması bekleniyor. GE2 olarak bilinen mimarinin 2023 ortalarında tanıtılacağı söyleniyor. Ayrıca Ford ve Lincoln geçitler ile yeni nesil Mustang ve Mustang Mach-E’de kullanılacağı bildirildi.

Bu yaklaşan platformlar, Ford modellerinin MEB mimarisine dayanıyor. Hatta platform Volkswagen ile daha önce duyurulan ortaklıktan ayrıdır. Reuters ayrıca Ford’un Rivian platformuna dayalı elektrikli orta boy bir pikap sunabileceğini de kaydetti. İkincisi ilginç, çünkü Lincoln ilk olarak 2020 yılının Ocak ayında Rivian tabanlı bir model sunmayı planladığını açıkladı. Bununla birlikte, otomobil üreticisi koronavirüs salgını sırasında “mevcut ortamı” gösterdiği için araç Nisan ayında hurdaya çıkarıldı.

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here