Ford Küçülmeye Gidiyor: 3000 Kişiyi İşten Çıkaracak!

0
158
ford
ABD’nin en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Ford, işten çıkarma yapacak. Şirket, başta Kuzey Amerika olmak üzere yaklaşık 3 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Ford’da ki üst düzey yöneticiler, konuyla ilgili çalışanlarına ortak bir e-posta gönderdi. E-posta’ya göre şirketin maliyet yapısının rekabetçi olmadığını ve geliştirmeye çalıştırdıklarını açıkladı. Ford’un nakit kaynak yapısı yeniden düzenleniyor. Ford, işten çıkarma ile 2.000 maaşlı çalışan ve 1.000 ajans çalışanını kapsadığını belirtti.

Ford Şirket Hisseleri Haber Sonrası %5 Değer Kaybetti

ford şirket

Küresel çapta küçülmeye giden şirket, çoğunluğu ABD, Kanada ve Hindistan’da işten çıkarma yapacak. Haber duyulduktan sonra New York borsasında şirket hisseleri %5 değer kaybetmiş oldu. Ford üst düzey yöneticilerinin yaptığı açıklamada kaynakları yeniden yönetip, yeni teknolojilere daha çok bütçe ayıracaklarını belirtti. Geçtiğimiz Mart ayında şirketin yaptığı açıklamada 2026 yılına kadar 2,000,000 elektrikli araç üretmeyi planladıklarını belirtmişti. Ayrıca bu operasyonlar için “Ford Model e” ve “Ford Blue” olarak ikiye böldüğünü duyurmuştu.

Farley ve Ford’un gönderdiği e-posta, “Bu geleceği inşa etmek, yüzyılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiğimiz yolun neredeyse tüm yönlerini değiştirmeyi ve yeniden şekillendirmeyi gerektiriyor.” şeklindeydi.

Jim Farley: “Şirketten Ayrılan Çalışma Arkadaşlarımız İçin Oldukça Üzgünüz”

jim farley

İşten ayrılan çalışma arkadaşları için zor ve duygusal bir dönemden geçtiklerini belirten Şirket, Ford adına kattıkları her şey için teşekkür etti. İşten ayrılan çalışanlar için desteklerini esirgemeyeceklerini hatta yeni iş bulmaları için yardımda bulunacaklarını belirtti.

Şirketin CEO’su olan Jim Farley, yaşanacak işten çıkarmalar için bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği toplantıda, “Belli noktalarda çok fazla çalışanımız var. Hiç şüphe yok. Artık işe yaramayan becerilerimiz ve değişmesi gereken işlerimiz var. Daha önce hiç sahip olmadığımız birçok yeni iş beyanımız var. Ford’un her parçası gibi, şirketimizi de kelimenin tam anlamıyla yeniden şekillendiriyoruz. Ve ICE işini biliyorsunuz, bunu basitleştirmek istiyoruz, sahip olduğumuz becerilerin ve sahip olduğumuz iş açıklamalarının mümkün olduğunca yalın olduğundan emin olmak istiyoruz. Ford’da maliyetlerimizin rekabetçi olmadığını biliyoruz. Memnun değiliz derken bunu kastediyorum.” şeklinde konuştu.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here