Ford SUV araçlarını yangın çıkabilir endişesi ile geri çağırıyor. Ford yangının motorların kapatılması sırasında da meydana gelebildiğini ifade etti.

Sorunun Nedeni

Ford yaptığı açıklamada 16 yangın olayından 12’sinin motorlar kapatılırken meydana geldiğini söyledi.

350.000 adet aracı geri çağıran firmanın bunlar arasında yer alan 39.000 adet aracı ise yandı. Ford tarafından soruna neyin sebep olduğu anlaşılamadı.

Firma yangına sebep olmaması için SUV’ların açık alana ve binalardan uzağa park edilmesini tavsiye etti. Firma araçların kontakları kapalı dahi olsa yangın çıkabileceğini bildirdi.

Ford’un kaputun altında başlayan 16 adet, kiralık araç firmalarından gelen 14 adet yangın ihbarı var. Bu ihbarlardan birine göre bir kişi yandı.

Yangın yolcu tarafında ki motor bölmesinin arkasından başlıyor. Buna rağmen firma tarafından herhangi bir onarım gerçekleşmedi. Ford ayrıca binalara sıçrayan herhangi bir yangın ihbarı olmadığı söyledi.

Ford SUV Araçların Hangi Modellerinde Sorun Var

Üretici tarafından verilen bilgiye göre sorun yaşayan SUV modelleri şunlar:

2021 yılında üretilen Ford Expedition’ın bazı modelleri.

2021 model Lincoln Navigator SUV modelleri.

Ford geri çağırmayı acil olarak devreye soktuklarını söyledi. Araç sahiplerinin bir listesini oluşturduklarını bu listenin biter bitmez e-posta ve mektup yoluyla müşterilere bilgi vereceklerini söyledi.

Firma herhangi bir şekilde SUV araçları kullanmayın uyarısı yapmadıklarını da belirtti. Ancak açık mekanlara ve binalardan uzağa park etme imkanı bulamayanlar için bayilere araçlarını teslim edebilecekleri bildirildi.

Ford Genel Müdürü Jeffrey Marentic bu sorunla alakalı olarak ayrıca şunları söyledi.

“Müşterilerin araçlarını kullanmaya devam edebilmeleri için bu sorunun ana nedenini ve daha sonra tekrar aynı sorunun yaşanmaması için gece gündüz çalışıyoruz.”

Ford yangınların 1 Aralık 2020 ile 30 Nisan 2021 tarihleri arasında üretilen SUV’larla sınırlı olduğunu söylüyor. Firma bu tarihlerden önce veya sonra üretime geçmiş SUV’lar ile alakalı herhangi bir yangın ihbarı almadıklarını söylüyor.

Aracınızın Sigortasını Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here