Ford Taunus | Nesli Tükenen Otomobiller

0
1570

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak otomobil teknolojisinin de gelişmesi, otomobilleri çok daha kullanışlı ve verimli hale getirmektedir. Ancak günümüz otomobilleri her ne kadar verimli de olsa eski otomobillerdeki ruh, yeni otomobillerin neredeyse hiçbirinde yok. 80’li yıllara damgasını vuran Ford Taunus zamanının en iyi makam araçlarından biriydi. Klima hidrolik direksiyon gibi bir çok donanıma sahip olan bu araçlar günümüzde de oldukça popülerdir. Ancak bu araçların büyük bir çoğunluğu atıl durumdadır. Bu yazımızda sizlere; Nesli tükenen otomobillerden Ford Taunus’tan bahsedeceğiz.

Ford Taunus | Nesli Tükenen Otomobiller

1971-1993 model yılları arasında satın alınabilen Taunus, oldukça büyük tasarıma sahip bir araçtır. Aracın süspansiyon sistemi, kullanım dinamikleri, dönemin modası olan sürücüye dönük göğüs tasarımı oldukça etkileyicidir. Aracın süspansiyonlarının yumuşak olması sebebiyle bir gemiye benzetilmektedir. Günümüz şartlarında da oldukça popüler olan bu araçların ne yazık ki en genci 28 yaşındadır. Bu sebeple birçok araç hurdalıktadır. Her geçen gün çürüyüp yok olan Taunus’lar zaman geçtikçe satın alınamaz hale geliyor. Bu sebeple bu tarz bir aracınız var ise mumlama işlemleri ile aracınızı korumanız gerekir.

Ford Taunus’un Özellikleri

  • Döneminde çok az bulunan 5 Vites Şanzıman
  • Hidrolik direksiyon
  • Klima
  • 4 cam otomatik
  • Deri Koltuk
  • Otomatik Vites

Ford Taunus Motor Seçenekleri

Ülkemizde genel olarak 1.6 motorları yaygındır. %95’i lpg’li olan bu araçlar lpg ile oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahiptir. 70 hp günümüz şartlarında oldukça düşük gibi gözükse de oldukça yeterlidir.

Motor Tipi Benzinli / 4 silindir
Motor Hacmi 1593 cc
Maksimum Güç 70 hp (52 kw) / – rpm
Maksimum Tork 118 Nm / 4000 rpm
Hızlanma 0-100 km/saat 14.1 s
Azami Sürat 160 Km/h

Ford Taunus

 

2.0 litrelik sıralı 4 silindire sahip olan bu motor seçeneği performans severler tarafından tercih edilmiştir. 101 hp’lik motor gücü ile birlikte 0 dan 100 km/h hıza sadece 10.7 saniyede ulaşmaktadır. Günümüz araçları ile kıyaslandığında bile oldukça başarılı bir değer olduğu görülmektedir. Bu motor da lpg ile uyumludur.

Motor Tipi Benzinli / 4 silindir
Motor Hacmi 2.000 cc
Maksimum Güç 101 hp
Maksimum Tork 153 Nm
Hızlanma 0-100 km/saat 10.7 s
Azami Sürat 170 Km/h

2.El Fiyatları

Ülkemiz şartlarında oldukça sevilen bu araçların yedek parçalarını bulmak çok da zor değildir. Bu durumun en büyük sebebi bu arabalara olan talebin fazla oluşudur. Ülkemizde düzgün bir Ford Taunus’a 30 – 50 bin ₺ civarında sahip olabilirsiniz.

İkinci El Ford Taunus İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here