Formula 1 2020 ‘de Yılın En Özel Anları

0
908

2020 yılının Mart ayında hayatımıza etki etmeye başlayan koronavirüs pandemisi nedeniyle Formula 1’de de büyük değişiklikler oldu. Melbourne’da yapılan antrenman turları seyircili yapılmışken, yarış iptal edilmişti. 2020 yılında F1’in olmayacağı düşünülürken, yarış takvimi değiştirildi ve sezon kurtarıldı. Biz de Formula 1 2020 sezonunun akılda kalan anlarını derledik.

Lando Norris Avusturya’da Podyuma Çıktı

McLaren’ın genç pilotu Lando Norris’in podyum hasreti Temmuz ayında bitti.Red Bull Ring pistinde yapılan yarışa Vettel’in spini, Raikonnen’in tekerleğinin çıkması ve Albon ile Hamilton arasında yaşanan temas damgasını vurmuştu. Lando Norris ise bu kaosun içinden iyi bir şekilde çıktı ve ilk podyumunu aldı.

Hamilton Üç Lastik İle Yarış Kazandı

İngiltere Grand Prix’si, lastiklerle ilgili ciddi sorunlar yaşanan bir yarış oldu. Daniil Kvyat, Carlos Sainz ve Bottas lastik yönetimi konusunda yeterli olamadı. Lewis Hamilton ise lastiğini son turlara kadar iyi idare etti ve birinciliği korudu. Yarışın bitmesine çok az kalmışken Hamilton’un lastiği patladı. Sağ ön lastiğini kaybeden Hamilton, damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Formula 1 2020 sezonunu açık ara önde götüren Hamilton, bu yarışa da damgasını vurdu.

Lance Stroll Türkiye’de Podyumda Yer Aldı

Racing Point’in sahibinin oğlu olduğu için sıkça eleştirilen Lance Stroll, İstanbul Grand Prix’sinde podyumu kazandı. Zorlu hava şartlarının yaşandığı sıralama turlarında Lance Stroll, tüm turlarını oldukça başarılı bir şekilde tamamladı. Son sıralama turlarında ise Lewis Hamilton’dan beş saniye daha hızlıydı. Stroll, yarışa en önden başlayıp 32 tur boyunca lider götürse de yarışı dokuzuncu sırada tamamladı.

Sergio Perez ilk galibiyetini 190. denemede aldı

Hamilton yerine Mercedes-AMG takımında yarışan Russell, büyük talihsizlik yaşamıştı. Bu talihsizliğin en güzel yanı ise son yarışlarda oldukça iyi götüren fakan iyi sonuçlar alamayan Sergio Perez’in kazanması oldu. Sergio Perez 190. yarışında ilk galibiyetini elde etti.

Romain Grosjean Korkunç Bir Kaza Yaşadı

Bahreyn Grand Prix’inde Romain Grosjean hepimizin yüreklerini ağzına getirdi. Yarışın ilk turunda Daniil Kvyat ile temas ederek saatte 220 km hız ile bariyerlere çarpan Grosjean’in aracı ikiye bölündü ve alevler içinde kaldı. Yarış hemen durduruldu ve 30 saniye sonra Grosjean aracından yürüyerek çıktı. 30 saniye alevler içinde kalan Grosjean’in yalnızca el ve ayaklarında yanıklar meydana geldi. Grosjean’in kurtulmasında ise Halo sistemi büyük rol oynadı.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here